Nyhed

Tricky og Massive Attack er på talefod igen

De tre største pionerer indenfor triphoppen snakker om at lave det første samarbejde siden 1994

Massive Attack er snart igen albumaktuelle med deres første fuldlængdeudgivelse i seks år med titlen "Heligoland". Allerede inden albummet udkommer, snakker halvdelen af Massive Attack, Grant "Daddy G" Marshall, om fremtidige projekter og ikke mindst om, at samarbejdet mellem Tricky og dem genoptages efter 15 år.

BBC 6 Music har snakket med Daddy G om forholdet til Tricky, der efter at rapperen valgte at satse på en solokarriere efter sin medvirken på Massive Attack-toeren "Protection", har været meget anstrengt. Nu har piben fået en anden klang, og forholdet skulle ifølge Daddy G være så godt, at de nu har spurgt Tricky om at være med på en fremtidig plade.

"Jeg spurgte faktisk Tricky, om han ville om bord på dette album, og der er snak om, at han skal med på det næste album. Sårene ser ud til at de er blevet helet mellem Tricky og os. Det er ved at være ret veldokumenteret, hvordan vi kommer ud af det, ikke? Forholdet er ikke så godt nu, men tingene har ændret sig. Det har blødt op imellem os. Vi mødte Tricky for nyligt i Paris, og det var et rimeligt venskabeligt møde efter fem eller seks års fravær fra hinanden."


Sangerinden Martina Topley-Bird, der både har været med på Tricky og Massive Attack-udgivelser i årenes løb, er eftersigende nøglen til de helende sår mellem de tre pionerer. Den alternative sangerinde har haft et forhold til Tricky, og er også at finde på Massive Attack-albummet "Heligoland", som udkommer den 8. februar.

Udtalelserne tyder på, at publikum i fremtiden kan høre nyt fra Tricky og Massive Attack, mens der også kan blive mulighed for at høre gamle numre som "Karmacoma" og "Blue Lines" live igen.

ANNONCE