Nyhed

Yeasayer vender tilbage til Danmark

I halen på udgivelsen af et nyt album kommer de fire Brooklyn-drenge forbi Vega i det nye år

For et par måneder siden annoncerede Yeasayer, at opfølgeren til debutalbummet "All Hour Cymbals" bliver udgivet i februar 2010. Nu er der bekræftet en Europa-turné, der inkluderer en enkelt dansk dato. Arrangørerne lover i en pressemeddelelse, at publikum får en oplevelse:

"Gemt bag deres legesyge facade af psykedelisk lyd følger en strøm af innovative melodiforløb, etniske guitarer og fængende vokaler med inspirationen fundet i den instrumentale verden. Tilsat et skud tribal-pop-rock melder gruppen Yeasayer nu deres anden koncert på dansk grund. Yeasayer er kendte for deres live optrædener, der ofte inkluderer psykedeliske visuelle oplevelser, og der er god grund til at glæde sig til koncerten."

GAFFAs anmelder, Pelle Sonne Lohman, var enig i denne vurdering, da han oplevede dem på Roskilde Festival i 2008. I sin firestjernede anmeldelse roste han dem for deres "sammensmeltning mellem vestlig refrænrock og mellemøstlig evig diversitet":

"Forsanger Chris Keatings maniske gestik kombineret med bandets spraglede og dog kompetent kontrollerede musikalitet er en helt igennem udtalt fornøjelse. Bandets materiale svinger fra det blændende til det mere anonyme, og Yeasayer bør have for øje, at de svagere øjeblikke tangerer det jævne i en live-sammenhæng som denne, hvor instrumenteringen i sig selv ikke automatisk farver kompositionerne. Yeasayer er dog først som sidst et eksotisk bekendtskab, der kan drive det meget vidt – og bør gøre det. For hold fast som de kan, når de har fat i den lange ende. Det har de heldigvis tit."

Koncerten finder sted på Lille Vega, København, mandag den 8. marts 2010, klokken 20.00. Billetter kan findes via GAFFA Live.

ANNONCE