Nyhed

Pearl Jam-guitarist vil have adgang til private toiletter

Mike McCready lider af kronisk tarmbetændelse, og når han skal, så skal han

Når en mand skal, så skal han, siger man, og det gælder især folk, der lider af Crohns sygdom, også kendt som kronisk tarmbetændelse. Sygdommen giver blandt andet hyppig diarré, og det lider blandt andre Pearl Jam-guitaristen Mike McCready af.

Mike McCready har nu opfordret politikerne i hans hjemstat Washington om at lave en lov, der letter Crohn-patienters adgang til private toiletter i eksempelvis butikker og virksomheder. Simpelthen så McCready og hans lidelsesfæller hurtigere kan finde et toilet, når lokummet brænder, om man så må sige (undskyld udtrykket).

Mike McCready har ifølge The Seattle Times sagt følgende til nogle politikere i Washington:

”Forestil dig den værste diarré, du nogensinde har haft, og så gang det med ti, tilsat en kniv. Du har måske en halvt sekund til at finde et toilet.”

Lovforslaget skal give Crohns-patienter lov til at få adgang til butikkers og virksomheders private toiletter ved at vise et ID-kort eller en lægeerklæring, der fortæller, at man lider af den ubehagelige sygdom. Og samtidig skal butikkerne – med visse undtagelser – kunne idømmes en bøde på 100 dollar, hvis man afviser en værdigt trængende patient. Ifølge The Seattle Times lider omkring 30.000 personer i staten Washington af Crohns sygdom.

Mike McCready fortæller, at han flere gange har prøvet at blive ramt af akut diarré midt under en koncert. For eksempel har han tidligere sagt til The Associated Press:

”Jeg var midt i en solo, og så gik det løs, og jeg kunne ikke gå nogen steder, fordi jeg spillede foran 20.000 personer. Så jeg lod det bare ske, og så gik jeg backstage og vaskede mig, for ’the show must go on’.”

ANNONCE