Nyhed

Peter Gabriel vil ikke synge til Oscar-showet

Sangeren vil ikke medvirke i et medley, men han dukker dog op til showet

Enhver, der har set den årlige Oscar-uddeling ved, at showet er meget langt og har en tendens til også at blive meget forsinket. Derfor gør man fra arrangørernes side, hvad man kan for at skære, hvor det kan lade sig gøre. Det betyder i år, at man ikke vil lade de kunstnere, der er nomineret i kategorien Bedste Sang optræde individuelt, hvilket nu betyder, at Peter Gabriel ikke vil optræde til årets show.

Gabriel er sammen med komponisten Thomas Newman nomineret for sangen "Down To Earth", der bruges i filmen "Wall-E", og derfor var det planlagt, at den 59-årige englænder skulle optræde til årets Oscar-show. Men da arrangørerne har valgt at samle alle de nominerede sange i et medley, der kun ville give Gabriel et minut til at præsentere sin sang, har han valgt ikke at deltage.

Ifølge Reuters begrunder Peter Gabriel sin beslutning således:

"Jeg føler ikke, at det er nok tid til at præsentere sangen ordentligt, og jeg har derfor valgt ikke at optræde. Selvom sangskrivere er små fisk i filmskabelsesprocessen, så er de lige så dedikerede og arbejder lige så hårdt som resten af holdet, og jeg er ked af, at denne nye version af ceremonien er blevet skabt til dels på deres bekostning".

Peter Gabriel vil dog møde op til showet, så han selv kan hente en statuette, hvis han skulle vinde, som han gjorde det til Grammy-uddelingen forleden.

ANNONCE