Nyhed

OneRepublic-sanger anklages for plagiat

Kelly Clarkson mener, Ryan Tedder har plagieret sig selv på en sang, der bliver sangerindens næste single

Ryan Tedder har haft stor succes både som frontmand i bandet OneRepublic og som sangskriver for navne som Backstreet Boys, Chris Cornell, Pussycat Dolls og Natasha Bedingfield. Men nu er han kommet ind i lidt af et stormvejr, der omhandler sange, han har skrevet til henholdsvis Beyoncé og Kelly Clarkson.

Tedder har arbejdet sammen med begge kunstnere på deres plader "I Am… Sasha Fierce" og "All I Ever Wanted", og det samarbejde har resulteret en stribe sange til Clarkson og et enkelt nummer til Beyoncé. Sidstnævnte udsendte Tedder-samarbejdet "Halo" som single i januar, og nummeret er nu midtpunkt i en strid mellem Kelly Clarkson og Ryan Tedder.

Clarksons pladeselskab vil nemlig udsende Tedder-samarbejdet "Already Gone" som single til august, men det har fået sangerinden til at protestere. Hun synes nemlig, sangen til forveksling minder om "Halo", og ud af respekt for Beyoncé ønsker hun ikke, at sangen skal ud til radiostationerne.

Til den canadiske radiostation CBC udtaler Clarkson, at de to sange lyder ens, og at hun nu frygter at folk vil tro, at hun har plagieret Beyoncé:

"Der er ingen, der vil sidde derhjemme og tænke: "Nå, Ryan Tedder har givet Beyoncé og Kelly det samme track at skrive tekst til". Nej, de vil bare tro, at jeg har lavet et plagiat. Jeg ringede til Ryan og sagde: "Jeg forstår det ikke. Hvorfor gjorde du det?".

Ryan Tedder stiller sig tilgengæld fuldstændig uforstående overfor anklagerne og udtaler i en pressemeddelelse, at der er tale om "fuldstændig forskellige sange konceptmæssigt, melodisk og lyrisk". Endvidere siger han:

"'Already Gone' er en af de bedste sange jeg har skrevet eller produceret siden 'Bleeding Love' (som han skrev til Leona Lewis, red.), og den kan stå alene på egne præmisser overfor 'Halo'. Jeg ville aldrig forsøge at snyde en kunstner som Kelly Clarkson eller Beyoncé ved at lave dem indspille henover det samme track, den tanke er både sårende og absurd".

Tedder opfordrer afslutningsvis folk til selv at lytte til de to sange og drage deres egen konklusion. Det kan man gøre her:

Kelly Clarkson: "Already Gone"

 

Beyoncé: "Halo"

ANNONCE