Nyhed

Marybell Katastrophy på turné med Bat For Lashes

Det århusianske art-pop-band er på vej ud i Tyskland - og Europa

Den meget roste århusianske eksperimental-pop-gruppe Marybell Katastrophy alias Marie Højlund, Emil Thomsen og Maria Timm har god vind i sejlene for tiden.

Bandet er blandt andet hyret til at varme op for den lige så lovpriste engelske sangerinde og sangskriver Natasja Khan, bedre kendt under kunstnernavnet Bat For Lashes, på dennes Tysklandsturné. Det sker senere i denne måned - nærmere bestemt i München den 11. maj, Berlin den 12. maj, Hamburg den 14. maj og Köln den 18. maj.

I maj udgiver Marybell Katastrophy to singler, "Hip" og "Hidden Agenda" i Tyskland, og gruppens management Merger kan oplyse, at gruppens ligeledes højt lovpriste debutalbum "The More" udgives i hele Europa og Asien til oktober via en distributionsaftale med et selskab, hvis identitet Merger dog endnu ikke vil afsløre over for GAFFA. Herpå drager gruppen på turné til blandt andet Tyskland og Spanien i november.

Inden det store udland kalder, giver Marybell Katastrophy dog to koncerter i Danmark, nemlig 22. maj på Spot Festival i Århus og 29. maj på Rust i København. På Spot spiller gruppen i øvrigt med en særlig udvidet besætning på hele 13 personer, herunder et kor og tre trommeslagere. Gruppen spiller også til det såkaldte DFDS-Rock Cruise på færgen mellem København og Oslo 28. august.

Gruppen oplyser i øvrigt, at de vil deres danske koncerter vil sælge deres to vinyl-ep'er "This Is The One" og "You Are The Two" med hånddekorerede covere. De 500 covers til "This Is The One" er individuelt hånd-dekorerede af "venner, kunstnere, børn og andet godt-folk"), og coveret til "You Are The Two" er skabt ved at hænge 500 blanke omslag op på en væg og male dem på én gang, som et 36 kvadratmeter stort maleri. Vinyl-ep'erne er ved at være udsolgt, og skulle Marybell Katastrophy få hul på et større internationalt gennembrud, kunne de to ep'er måske få status af samlerobjekter.

Både de to ep'er og albummet "The More" (sammensat af de to ep'er og fem nye numre) fik fem stjerner af GAFFAs anmelder Thomas Borre, og anmeldelserne i de øvrige danske medier har næsten alle været meget positive.

Marybell Katastrophy på MySpace

ANNONCE