Nyhed

Fever Ray besøger DR Koncerthuset

Den svenske elektro-kunstner vender tilbage til Danmark i november

Fever Ray er et alias for den svenske sangerinde og programmør Karin Dreijer Anderson, også kendt fra The Knife. Fever Ray har allerede to gange i år gæstet Danmark, først i Vega i København i marts og i juli på Roskilde Festival, men nu vender hun tilbage, nærmere betegnet til DR Koncerthuset i København, hvor hun vil spille i Koncerthusets store koncertsal 29. november.

Både Fever Ray og The Knife er kendt for at lave koncerter, som er spektakulære multimedie-events, hvor der er fokus på alt muligt andet end musikerne på scenen, der som regel er gemt godt væk bag skygger og masker. Ved koncerten på Roskilde Festival henlå scenen eksempelvis i totalt mørke koncerten igennem, bortset fra nogle standerlamper, som blev tændt og slukket rytmisk i takt til musikken, mens laserstråler skød ud over publikum.

Desværre var koncerten på Roskilde Festival præget af mikrofonproblemer, hvilket gjorde, at GAFFAs anmelder kun kunne uddele tre stjerner. Langt bedre gik det på Vega i marts, hvor anmelder Lars Rønn Olsen uddelte de maksimale seks stjerner og blandt andet skrev følgende:

"Klædt som en Shaman indtog Dreijer en scene blot dekoreret med sproradisk placerede rokokolamper, men som koncerten skred frem også laserlys fordelt i salen af minutiøst placerede spejle, og konstant indhyllet i en tyk tåge af røg. Dystert og ildevarslende som et febermareridt understøttede det visuelle det musikalske til en helhedsoplevelse, der bringer tankerne tilbage til The Knifes 2006-optræden, ligeledes i Vega."

Fever Ray udgav i marts sit selvbetitlede debutalbum, som har fået fremragende anmeldelser verden over (herunder fem stjerner i GAFFA) og blandt andet indeholder hittet "When I Grow Up", hvis video er instrueret af danske Martin de Thurah.

Til efteråret tager Fever Ray på turné til USA, men hun vender altså tilbage til Danmark i november.

Karin Dreijer Andersson har i øvrigt sammen med sin bror Olof lavet musikken til Hotel Pro Formas performanceforestilling "I Morgen Om Et År", som i disse dage kan opleves på Det Kongelige Teater og i november i Musikhuset Århus.

Køb fra og med 7. september billetter til Fever Ray-koncerten via GAFFA Live

 

ANNONCE