Nyhed

Solveig Sandnes udgiver minialbum med Mali-musikere

Også Jomi Massage, Lise Westzynthius, Alberte Winding og mange flere medvirker i projektet KonoKone

Mali i Vestafrika har en frodig musikkultur, som i vesten blandet andet har en flittig ambassadør i Damon Albarn. Nu har også den danske sangerinde og sangskriver Solveig Sandnes, kendt fra Er De Sjældne og tidligere fra Lovebites, kastet sin kærlighed på malinesiske musik. Nærmere betegnet en række kvindelige malinesiske musikere, som Sandnes har dannet projektet KonoKone med. I KonoKone medvirker også en stribe danske musikere af hunkøn, blandt andre Jomi Massage, Lise Westzynthius og Alberte Winding.

"Kono" betyder "sangfugl" på det maliske sprog malinké, og "kone" betyder som bekendt hustru på dansk. Samarbejdet er kommet i stand på initiativ fra Solveig Sandnes, der i starten af 2010 drog til Mali for at etablere kontakt med en række markante kvindelige musikere. KonoKone har efterhånden vokset sig til at være en musikersammenslutning på 21 kvindelige maliske og danske kunstnere. Nu viser kollektivet resultatet af deres samarbejde på mini-albummet "Hvorfor Græder Nattens Fugle?", der udsendes på århusianske Geiger Records 3. september i forbindelse med KonoKones nordiske turné.

"Hvorfor Græder Nattens Fugle?" indeholder syv numre og byder blandt andet på værker af Rosa Lux, Jomi Massage og Heidi Mortenson i samarbejde med sangeren Kèmè Sidibé og sangeren og kamalen'goni-spilleren Doussou Koulibaly.

Hele KonoKone-sammenslutningen udgøres af følgende kunstnere:

Alberte Winding, Biri Egé, Chæur Passarelle, Cæcilie Trier, Dísa, Doussou Koulibaly, Heidi Mortenson, Jomi Massage, Kèmè Sidibé, Maria Køhnke, Maria Laurette Friis, Mouneïssa Tandina, Lise Westzynthius, Lulu Roost, Rosa Lux, Solveig Sandnes og Valby Vokalgruppe.

KonoKone kan opleves live til følgende koncerter i Danmark og Sverige i september:

03.09 – Charlottenborg, København
04.09 – Atlas, Århus
07.09 – Blågårds Plads, København
08.09 – Kong, Malmø
09.09 – Soupanatural, København
10.09 – Huset, København

Læs mere om KonoKone og lyt med på MySpace

ANNONCE