Nyhed

Tricky vil gerne genforenes med Massive Attack

Triphop-veteranen er ikke afvisende for en genforening med sin gamle gruppe - og ryger nu kun et par joints om dagen, fortæller han til GAFFA

GAFFA mødte den nu 42-årige Adrian Nicholas Matthews Thaws, bedre kendt som Tricky eller The Godfahter of Trip Hop, i forbindelse med en koncert i Vancouver. Under en times interview på den canadiske vestkyst blev det til en snak om blandt andet, hvordan man som 27-årig forholder sig til succes overnight, børneopdragelse og om det ansvar, der følger med rollen som kunstner. Undervejs kom vi også omkring de stoffer, der har dikteret store dele af Trickys liv og selvfølgelig spørgsmålet om en Massive Attack-udgivelse med Tricky om bord.

På bordet foran sig havde Tricky et anseligt udpluk af den såkaldte BC weed.

Jeg læste i The Guardian tidligere år, at du var holdt med at ryge pot?

Tricky: – Jeg ryger kun en lille smule nu. Tidligere var det første, jeg gjorde, når jeg vågnede, at tænde en joint. Nu ryger jeg kun et par stykker om dagen. Jeg opdagede, at jeg var holdt med at spise og har jo røget pot som en skorsten, siden jeg var 12 år gammel. Nu spiser jeg morgenmad, træner, går i studiet og ryger derefter.

Tilbage i 1991 var Tricky en del af Massive Attacks debutudgivelse "Blue Lines". Fire år efter udgav han sin egen debut "Maxinquaye" (1994). En udgivelse, der gav den dengang 27-årige forældreløse dreng fra Bristol berømmelse overnight. "Maxinquaye" strøg direkte ind som #3 på den britiske top 100. David Bowie skrev et indlæg i det britiske Q magazine samme år: "Here come the horses to drag me to bed – here comes Tricky to fuck up my head" – The thin white Duke havde for første gang fundet sin overmand, når det kom til at udvikle en ny progressiv musikstil. Dette varede dog kun et kort øjeblik. Tricky valgte bevidst at sabotere den berømmelse, han aldrig kunne finde sig til rette med.

Jeg bliver jo nødt til at spørge: bliver du nogensinde genforenet med Massive Attack?


– De har jo åbnet muligheden for det i et par radiointerview i England. Hver gang vi mødes,  snakker vi dog aldrig om det, underligt nok. Jeg ville være med på idéen, hvis produktet blev godt. Hvis vi endte med at stå tilbage med en håndfuld halvdårlige sange, skulle muligheden for at skrotte det være til stede. Men ja, jeg ville da være klar på at gøre forsøget.

Læs hele interviewet i GAFFAs artikelsektion

ANNONCE