Nyhed

Snow Patrol højeste nyhed på hitlisten

Det nordirsk/skotske orkester går ind på en andenplads, mens Hej Matematik går op i 6 på plads nummer 5

Fredag morgen er traditionen tro lig med offentliggørelsen af ugens officielle danske hitlister, og igen-igen-igen topper Rasmus Seebach førstepladsen på albumhitlisten. Seebach har ligget 18 uger på hitlisten, og mange af dem i toppen, og hans selvbetitlede debutalbum har solgt over 80.000 eksemplarer.

Ugens højstplacerede nyhed finder vi på andenpladsen med de nordirsk/skotske melankolikere Snow Patrol, der går ind med opsamlingen "Up To Now". Pladen udkom før jul, men der skulle åbenbart en tv-annoncekampagne i gang herhjemme for at sætte gang i salget.

Ugens højstplacerede danske nyhed er Hej Matematik og deres andet album, "Alt Går Op I 6". De går dog ikke ind på sjettepladsen, men på plads nummer 5, og 5 går som bekendt ikke op i 6, men lad nu det ligge.

Ugens tredje nyhed er den danske elektrorockgruppe Ginger Ninja, der går ind på en 16.plads med deres debutalbum "Wicked Map". Flere medier, herunder GAFFA, har spået Ginger Ninja et stort gennembrud i 2010, og noget tyder på, at der er noget om snakken.

I bunden af top 40 finder vi yderligere to nyheder, nemlig på plads nummer 39 Charlotte Gainsbourg, kendt fra Lars von Triers "Antichrist" og hendes "IRM", og på plads nummer 40 de engelske tristesse-elegantiers Tindersticks og deres "Falling Down A Mountain".

Albumhitlisten rummer også tre re-entries, nemlig på plads nummer 35 de snart koncertaktuelle AC/DC og deres "Black Ice", på plads nummer 36 Tim Christensen og hans over et år gamle "Superiour" - men han er jo også snart aktuel med Dizzy Mizz Lizzy igen - og på plads nummer 38 The Black Eyed Peas' "The E.N.D."

Track-hitlisten med downloads af enkeltsange toppes igen i denne uge af P3 Talent-prisvinderne The Rumour Said Fire og deres "The Balcony". Øverste nyhed er på en 22.plads diverse danske kunstneres støttesang til Haiti, "Skrøbeligt Fundament". På plads nummer 30 går Madonna ind med "Revolver" fra hendes opsamling "Celebration", og Justin Timberlake og Matt Morris' fortolkning af Leonard Cohens "Hallelujah" til støtte for jordskælvsofrene går ind som nummer 39. Som nummer 40 er Pink en nyhed med "I Don't Believe You".

Track-hitlisten byder også på et par re-entries, nemlig på plads nummer 13 ovennævnte Snow Patrol og deres fire år gamle "Chasing Cars" og på plads nummer 39 den seksdobbelte Grammy-vinder Beyoncés "Halo".

Se hele ugens hitliste på Hitlisten.nu.

ANNONCE