Nyhed

Chris Isaak gæster København

[Opdateret] Den amerikanske romantiker spiller i Danmark for første gang i 17 år, når han præsenterer sit nyeste album for det danske publikum i Amager Bio

Manden der i 1989 smeltede alle damehjerter med balladen "Wicked Game" kommer nu til Danmark. Det er første gang, han er i landet siden 1993, hvor han optrådte på Roskilde Festivals Orange Scene.

Isaaks hovedbeskæftigelse er musikken, men manden har flere talenter end sin sangstemme; han har eksempelvis udfoldet sit skuespillertalent i Jonathan Demmes kæmpesucces "Silence Of The Lambs" (Ondskabens Øjne) fra 1991. Men det er ikke Isaaks eneste tilsnytning til filmverdenen, for flere af Isaaks sange har medvirket i forskellige film, for eksempel ynder filmskaberen David Lynch at anvende Isaaks sange som underlægningsmusik. Numrene "Gone Ridin'" og "Livin' For Your Lover" fra albummet Silverstone medvirkede i "Blue Velvet" fra 1986, og en instrumental version af "Wicked Game" medvirkede i Lynchs "Wild At Heart" fra 1990.

Sidste musikalske udgivelse fra Isaaks hånd var albummet "Mr. Lucky" som udkom i maj 2009. Albummet udgav han efter hans musikalske produktivitet havde taget syv år på is. GAFFAs anmelder Henrik Friis tildelte pladen fire stjerner og skrev blandt andet følgende:

"Til trods for, at det ér klichefyldt farvand, og at faren overdreven pastiche af Elvis og især Roy Orbison er latent, formår Isaak i de fleste tilfælde at give numrene den nødvendige overbevisende og personlig kant sammen med sit band Silvertone, hvor især guitaristen Hershel Yatovitz' originale spil, lyde og smukke klangbilleder er med til at trække helhedsindtrykket hen mod nutiden og fri af et alt for forhistorisk favntag".

På albummet byder Isaak blandt andre Trisha Yearwood og Michelle Branch op til duet. Isaak har siden udgivelsen været på farten i amerikanske omgivelser, og nu er turen endelig kommet til Europa.

[Opdateret]: Koncerten finder sted søndag den 6. juni i Amager Bio (ikke den 5. juni, som tidligere annonceret. Arrangørerne og GAFFA beklager forviklingen). Billetter kan købes fra fredag den 29. januar via GAFFA Live.

ANNONCE