Nyhed

Musik for Haiti

Vi samler kort op på arrangementer, der økonomisk støtter jordskælvsofrene inklusive det store show på DR1

Der har været jordskælv på Haiti, hvis nogen skulle være i tvivl, og det ser mildest talt ikke godt ud på den caribiske ø, hvis hovedstad er reduceret til murbrokker. Det vil kendte verden over, traditionen tro, gerne gøre noget ved, så der er naturligvis lagt op til et hav af støttekoncerter, støttesange, støtteprogrammer og diverse andre indsamlinger. Vi har skrevet løbende om de forskellige tiltag, og bringer nu en kort opsummering af, hvor man skal gå hen, ringe hen og zappe hen, for at give støtte til haitianerne.

Bor man i København, kan man gå til flere forskellige koncerter, hvor musikerne optræder gratis, og hvis overskud gives videre til hjælpeorganisationer. Den Grå Hal slår dørene op på lørdag den 23. januar, og byder på koncert med The Rumour Said Fire, Lulu Rouge, Mikael Simpson og Trentemøller, samt flere endnu ikke bekræftede navne. Mere alternative koncerter kan høres på M/S Stubnitz, hvor blandt andre Djuna Barnes, LeBon og Quadron donerer lyd i morgen aften, torsdag den 21. januar. Også Støberiet har arrangeret undergrundsmusik fra eksempelvis Ane Trolle, Dj Whut og Rootsman Hi-Fi, i Medborgerhuset på Kapelvej 44 i Kbh. N, på fredag den 22. januar.

Vil man hellere blive hjemme, er der gode muligheder for at se støtteprogrammer med musikalske indslag. MTV og skuespilleren George Clooney er gået sammen om et støtteshow, "Hope For Haiti Now", der sendes på alle MTV's kanaler. Her har en række musikere allerede skrevet sig op, som gratis bidragydere, blandt andre Bono, Alicia Keyes, Justin Timberlake, Kid Rock, Stevie Wonder og Sting. Der bliver sendt live fra henholdsvis New York, L.A. og Haiti, på fredag den 22. januar klokken 02.00 dansk tid, og genudsendelser lørdag den 23. klokken 21.00 samt søndag den 24. klokken 20.00. Der kan læses mere om line-up på MTV's hjemmeside.

Også dansk tv er gået ind i kampen, med DR1's støtteprogram der sendes lørdag den 30. januar. Her er værterne Hella Joof og Kim Bildsøe Lassen, der skal præsentere navne som Kashmir, Anne Linnet, Thomas Helmig, Nahiba og Susan Boyle. Der varmes op til showet på P3 fra i dag onsdag 20. januar, hvor værterne Tony Scott, Julie Bundgaard, Sara Bro og David Mandel vil sende non-stop for at samle penge ind til det store show. Her vil der også være livemusik og første bekræftede navn er Magtens Korridorer (billedet), der skal spille på taget af DR's studie på Højbro Plads. Der tilføjes naturligvis flere navne til senere.

Vil man gerne købe musik, og støtte sagen, arbejdes der lige nu på en single fra et stort antal danske kunstnere, som Medina, Thomas Buttenschøn og Sys Bjerre, der får titlen "Skrøbeligt Fundament". Der er ikke sat udgivelsesdato på endnu, men den vil under alle omstændigheder bliver opført under DR's støtteshow.

ANNONCE