Nyhed

Støttekoncerter for jordskælvsofre

Støberiet og M/S Stubnitz samler ind til ofrene for jordskælvet på Haiti

Verden over forsøger man at samle penge ind til de hårdt ramte borgere i Haitis hovedstad Port-au-Prince, hvor infrastruktur, lægehjælp og sågar drikkevand er mere eller mindre fraværende efter det voldsomme jordskælv i tirsdags. Vil man gerne hjælpe ofrene, uden at skulle tage en spade i hånden og drage til Haiti for at grave folk fri, kan man støtte sagen ved for eksempel at tage til koncert.

I København er der arrangeret to alternative støttekoncerter, en der afholdes af Støberiet, og en der afholdes på M/S Stubnitz, der i øjeblikket har kastet anker i det indre København. Førstnævnte skulle have fundet sted i Støberiets egne lokaler, men på grund af den store interesse er koncerten nu rykket til Medborgerhuset på Kapelvej 44 i København N. Begge koncerter giver overskuddet direkte videre til den danske organisation Ibis, der hjælper med uddannelsessystemer, organisatorisk udvikling og politisk støtte til fattige samfund.

Støberiet har sørget for et line-up, der blandt andre inkluderer 2000F (Ohoi!), Ane Trolle (Balstyrko, Trolle//Siebenhaar, JaConfetti), Dj Whut og Rootsman Hi-Fi, og arrangørerne lover flere tilføjelser. Alle navne spiller gratis, og også lokalerne er udlånt gratis, således at der går flest mulige penge til formålet. I en pressemeddlelse beskrives arrangementet sådan:

"På grund af de ulykkelige omstændigheder på Haiti afholder vi en støttefest til gavn for nødhjælpsarbejdet. Arrangementet kommer til at byde på det bedste af, hvad København har at byde på inden for undergrundsmusik, enkelte hovednavne, folkekøkken og skæve indslag. Pengene vil i samarbejde med IBIS blive kanaliseret direkte til nødhjælpen i Haiti, hvor katastrofen indtraf den 12. januar. Støberiet stiller gratis venue til rådighed, og alle optræder gratis. På den måde sikrer vi, at pengene kan gå ubeskåret til nødhjælpsarbejdet."

På M/S Stubnitz kan man komme til at høre navne som Djuna Barnes (Jolene), LeBon (Den Sorte Skole), Dix One og Quadron (billedet), og også her går alt overskud direkte til Ibis, der sender det direkte til haitianerne.

Støberiets koncert løber af stablen på fredag, den 22. januar fra klokken 18.00 til 04.00. På M/S Stubnitz foregår festen på torsdag, den 21. januar fra klokken 20.00 til 03.00. Der kan ikke købes billet forud for nogen af koncerterne, men der skal derimod betales entré, i hvert fald på Stubnitz.

ANNONCE