Nyhed

Ginger Ninja udgives i Schweiz

Bandets koncert på Montreux Jazz Festival afføder nu en international aftale

Kiss Kiss Kiss og Ginger Ninja spillede tidligere på året sammen med When Saints Go Machine til arrangementet Spot On Denmark i Wien, og i den forgangne weekend spillede de to førstnævnte grupper sammen med CODY til Montreux Jazz Festival i Schweiz. For Ginger Ninjas vedkommende betyder det nu, at deres debutplade vil blive udsendt i kukkeurets hjemland.

Montreux Jazz Festival blev lanceret i 60'erne (ikke overraskende) som en jazzfestival, men der gik ikke mange år inden rocken gjorde sit indtog, og det var branden på Montreux Casino i 1971, hvor festivalen blev afholdt, der senere blev udødeliggjort i sangen "Smoke On The Water".

Nogle af verdens største rock- og jazznavne har gennem tiden spillet på festivalen, og i denne weekend var tre danske navne på samme plakat som Phil Collins, Quincy Jones, Roxy Music, Norah Jones, Katie Melua og Elvis Costello til festivalen, der kører indtil 17. juli.

Ifølge Music Export Denmark (MXD) fik Ginger Ninja en aftale med Sony Music i Schweiz som et direkte resultat af deres koncert på festivalen, og også Kiss Kiss Kiss og CODY kunne mærke interessen fra den fremmødte musikbranche.

De tre grupper blev desuden nævnt i 20 Minuten (schweizisk avis a la MetroXpress), Le Matin (fransksproget svar på Ekstra Bladet) og Rockstar (Schweiz' svar på GAFFA), og så spillede CODY en livesession på Schweiz' svar på P1, mens radiostationen Kanal K lavede programmer om Spot On Denmark og de tre bands gav interviews og sessions for forskellige andre radiostationer.

MXD vurderer desuden, at der var omkring 1000 mennesker gennem Montreaux Jazz Café til aftenen med de tre danske bands.

ANNONCE