Nyhed

Guided By Voices gendannes

Gruppen har netop annonceret en amerikansk efterårsturné

I sidste måned annoncerede Guided By Voices-lederen Bob Pollard, at bandet ville blive gendannet i forbindelse med en festival i Las Vegas, der skal fejre pladeselskabet Matador Records. Nu er det kommet frem, at koncerten ikke som ventet vil blive en enkeltstående begivenhed, men derimod startskuddet på en amerikansk efterårsturné.

Guided By Voices blev dannet i 1983 og frem mod opløsningen i 2004 var der temmelig store udskiftninger i bandet. Men den version der nu tager på tur, er den såkaldt "klassiske opstilling" fra perioden omkring 1993-1996, der blandt andet indspillede pladerne "Bee Thousand", "Alien Lanes" og "Under The Bushes Under The Stars".

Bandet bestående af Bob Pollard, Tobin Sprout, Mitch Mitchell, Kevin Fennell og Greg Demos tyvstarter turnéen 30. september i Texas, inden Matador-festivalen 3. oktober. Herefter er der jobs rundt i USA indtil afslutningsjobbet 7. november i New York.

Pollard udtaler til Pitchfork, at de har tænkt sig at spille materiale fra de fire album fra den periode samt fra diverse singler og ep'er, så der er altså tale om seriøst kig ned af mindernes allé, hvis altså man er gammel nok til at kunne huske sange som "Game Of Pricks" og "Tractor Rape Chain".

Der er indtil videre ingen meldinger om planer for et nyt album eller en europæisk turné.

ANNONCE