Nyhed

R.E.M. udsender nyt til foråret

Opfølgeren til "Accelerate" er nu indspillet og forventes på gaden tidligt i 2011

Ifølge Rolling Stone har R.E.M. netop færdiggjort indspilningerne til deres 15. studiealbum i Hansa-studierne i Berlin, og når pladen er blevet mikset, vil den blive udsendt i løbet af foråret 2011.

Der er dog endnu ikke sluppet nogen meldinger om, hvad vi kan forvente af musikken, der som med "Accelerate" fra 2008 er indspillet sammen med producer Jacknife Lee. Men ifølge Rolling Stone får man fornemmelsen af, at musikken vil følge stilen fra sidste album, baseret på en række klip bandet har frigivet fra studiet.

Bandet har tidligere refereret til Berlin som en "pulserende, spændende by" og kaldt byen et "fremragende sted at slå lejr og lave en plade". Hvorvidt byen har sat samme præg på pladen som den gjorde på "Achtung Baby", "The Idiot" og "Heroes", vil tiden vise.

En faktor, der dog helt sikkert har inspireret, er Snow Patrol-frontmanden Gary Lightbody, som R.E.M.-guitaristen Peter Buck spiller sammen med i bandet Tired Pony. Til BBC siger Buck, at han har skrevet en sang, som han undervejs syntes lød som noget, Lightbody kunne finde på at skrive, og der er en god chance for, at den kommer med på det kommende album.

Der er endnu ikke fastsat en dato for opfølgeren til "Accelerate", men som nævnt er planen, at den skal komme i løbet af foråret 2011.

ANNONCE