Nyhed

Bichi Meets Savery på turné med dokumentarfilm

Halvdelen af Ghost Society tager på en kort turné, hvor de opfører soundtracket til dokumentaren Tankograd

I september sidste år fortalte vi her på GAFFA om Ghost Societys nye projekt, soundtracket til den skamroste dokumentarfilm Tankograd, der portrætterer den sprudlende dansescene i en af verdens mest radioaktivt forurende byer. Dengang opførte Ghost Society soundtracket under CPH:DOX 09, med stilbilleder fra filmen, men nu kan man få fornøjelsen af at høre både soundtracket, og se hele filmen i direkte forlængelse af hinanden.

Det er kun to af Ghost Societys (billedet) fire medlemmer, der tager med på turnéen, nemlig Tobias Wilner og Sara Savery, hvorfor de optræder under navnet Bichi Meets Savery. Sammen giver de tre koncerter i alt, i København, Odense og Århus, hvoraf opførelsen i København allerede har fundet sted i sidste uge.

Tankograd er øgenavnet for den russiske by Chelyabinsk, der ligger for foden af Uralbjergene. Under den kolde krig var den en af USSR's hemmelige byer, og medvirkede dengang til at udvikle Sovjetunionens første atombombe, hvilket også medførte, at den var en af byerne, der blev ramt af det 20. århundredes største radioaktive miljøkatastrofe. I dag er den en af verdens mest radioaktivt forurenede byer, tyve gange værre end Tjernobyl, og gennemsnitslevealderen ligger på kun 51 år.

Filmen følger to unge dansere, der sidder fast i Chelyabinsk. Deres dansekompagni opsætter i dagtimerne en moderne danseforestilling kaldet "Himmelske Kroppe", der handler om at miste tyngdekraften som menneske. Om natten optræder de som go go-dansere på natklubben The Black Hole, der ejes af den russiske mafia, og sørger for deres overlevelse.

Den kombinerede forestilling går videre til Odense og Århus denne weekend. Programmet kan ses nedenfor. Der kan ikke bestilles billetter via nettet til forestillingen i Århus, men det kan gøres til forestillingen i Odense på Café Biografens hjemmeside.

Program:

28. maj kl. 21.30-23.10 i Café Biografen, Odense
29. maj kl. 21-22.40 i Øst for Paradis, Århus

ANNONCE