Nyhed

Eumig & Chinon vinder Bandbase Legatet

For første gang er det ikke et band, men et elektronisk act, der er løbet af med sejren

For små to uger siden offentliggjorde folkene bag websiden Bandbase.dk de tolv nominerede til deres årlige legat-uddeling, og nu er stemmerne talt op og vinderen fundet, nemlig Eumig & Chinon. For første gang i de seks år Bandbase har uddelt legater, er det ikke et egentligt band, men et elektronisk act, der står som modtager, og det er med god grund, at Bandbases redaktion er gået i den retning i år.

I pressematerialet begrundes valget således:

"Eumig & Chinon er et eksempel på, at god musik i dag lige så ofte laves i et studie som i et øvelokale. Deres franskinspirerede electro har længe været blandt det allermest populære på Bandbase.dk, og vi mener, at gruppen udfylder et hul på den danske musikscene, hvor der mangler seriøse bud på den udadvendte variant af den elektroniske musik. Vi tildeler Eumig & Chinon årets legat, da vi anser bagmand Christian Kastbjeg for et af landets største musiktalenter med potentialet til at nå et stort publikum både i Danmark, men i endnu højere grad i udlandet."

Electronica-house-projektets bagmand, den 25-årige Christian Kastbjerg, startede med at lave sin egen musik, efter han droppede ud af Rytmisk Musikkonservatorium i København. Forbilleder som Justice og Sebastián har leveret inspiration til Kastbjerg i flere år, og hans frankofile house-musik har efterhånden vundet indpas på den danske undergrundsscene. Sidste år vandt han en Underground Music Award i electronica-kategorien, og nu får han så en mulighed for at komme endnu længere med musikken.

Selv er Kastbjerg godt tilfreds med resultatet af afstemningen, og det øgede fokus på electronica-genren, og i pressematerialet udtaler han:

"Jeg er enormt beæret over, at valget faldt på mig, og jeg synes det er meget modigt af Bandbase at satse på en elektronisk solist som legatmodtager, men jeg er samtidig glad for, at der kommer mere fokus på den elektroniske musik. Jeg ser meget frem til at gøre brug af de værktøjer og til at spille de koncerter som legatet medfører, og jeg vil naturligvis gøre alt, hvad jeg kan for at leve op til æren."

Bandbase Legatet indeholder følgende:

En check på 5.000 kr.
Et photoshoot ved fotograf Paw Ager
Et digitalt profiltjek ved YourWaves.dk
3 dages studietid i studiet Tænkeboksen
En direkte plads i finalen ved Starfighters 2010 på Danmarks Smukkeste Festival
Livejob: Afslutningskoncert ved Underground Music Awards 2010 i Pumpehuset
Livejob: På Det Kongelige Teaters Skuespilhus i København.

Det forventes at debut-ep'en fra Eumig & Chinon er på gaden engang i juni måned.

ANNONCE