Nyhed

Mix To Verdener i Smagsdommerne

DR2-programmet Smagsdommerne sætter torsdag Mix To Verdener under luppen

I dag, mandag den 1. november, har Mix To Verdener offentliggjort det seneste samarbejde på tværs af rytmisk og klassisk musik. Desuden tager Smagsdommerne på DR2 i samme omgang initiativet til debat i programmet, der bliver sendt på torsdag den 4. november.

I Mix To Verdens seneste projekt har de to elektroniske kunstnere Spejderrobot (Mikkel Elkjær) og Eumig & Chinon (Christian Kastbjerg) taget den klassiske kunstner Pelle Gudmundsen-Holmgreen under kærlig behandling. Begge kunstnere har remixet satsen "En Majeur" fra Pelle Gudmundsen-Holmgreens klaverkoncert "Plateux" fra 2005. En sats, hvor Pelle Gudmundsen-Holmgreen selv citerer Mozarts klaverkoncert no. 26.

Det har resulteret i to vidt forskellige versioner, der begge kan høres og downloades gratis på Mixtoverdener.dk. Her kan man også kan se et interview med de tre hovedpersoner fra Pelle Gudmundsen-Holmgreens arbejdsværelse. Den klassiske komponist udtaler følgende om musikken i interviewet:


"Jeg tror næsten, at det er så fast i sin form, at det kunne gå hen og blive et hit. Hvis jeg nu var mine børnebørn, så ville jeg kunne finde på at have det kørende til mit liv."

De seneste to rytmiske kunstnere, der har deltaget, har henholdsvis været Mikael Simpson, og bandet Oh No Ono, mens også Oh Land, Troels Abrahamsen med flere har deltaget - og de kan stadig hentes kvit og frit på projektets hjemmeside.

Det er dog på torsdag, den 4. november, at Smagsdommerne på DR2 vil diskutere plusser og minusser ved Mix To Verdener. De tre dommere vil vurdere månedens to ambassadør-remixes af henholdsvis Spejderrobot og Eumig & Chinon og sammenligne dem med Pelle Gudmundsen-Holmgreens originalværk. Desuden vil dommerne forsøge at lave deres eget remix på Mixtoverdener.dk, anmelde og vurdere projektet som helhed. Lyt og prøv selv på www.mixtoverdener.dk.


ANNONCE