Nyhed

James Mercer vil genoplive The Shins

Arbejdet med Broken Bells har givet ham lyst til at vække sit gamle band til live igen

Sidst vi hørte nyt fra The Shins var i 2007, da de udsendte albummet "Wincing The Night Away", og siden da har bandet været igennem så meget, at det på et tidspunkt virkede tvivlsomt om de overhovedet ville udgive musik igen. Men nu udtaler bandets frontmand, James Mercer, at arbejdet med sideprojektet Broken Bells har inspireret ham til igen at gøre The Shins til en prioritet.

Siden udgivelsen af bandets tredje album har de forladt pladeselskabet Sub Pop, keyboardmand/bassist Marty Crandall og trommeslager Jesse Sandoval er blevet erstattet af Ron Lewis (Grand Archives/Fruit Bats) og Joe Plummer (Modest Mouse), og historier om et kommende album sidste år gled i baggrunden, da Mercer begyndte at fokusere på duoen Broken Bells.

Resultatet af sit samarbejde med Brian "Danger Mouse" Burton udkom tidligere på året, og i denne uge tager de på deres første turné sammen. I et interview med Billboard siger han, at Broken Bells stadig har sange, som de vil udgive, så der kommer helt sikkert endnu et album fra dem. Men efter turnéen bliver førsteprioriteten The Shins.

"Vi holder vel pause nu, så jeg bliver nødt til at allokere tid til at gøre det, og samtidig lave de ting vi skal lave med Broken Bells. Men det har givet mig lyst til at lave Shins-ting igen. Det har været inspirerende, og jeg vil tage noget af Danger Mouses tilgang til musik og bruge det i mit Shins-arbejde".

Han siger, at der heller ikke er nogen konflikt mellem at arbejde i to sammenhænge, da alt Broken Bells laver er improviseret i studiet, så alt, han skriver alene, betragter han som Shins-materiale.

Broken Bells påbegynder deres turné 18. maj, og de rammer Europa til juni, dog uden at svinge forbi Danmark.

ANNONCE