Nyhed

Spot tilføjer en stribe sangskrivere

Arrangørerne samler navne som Moto Boy og Julie Maria på Songwriter-scenen

Dagens tilføjelser til programmet for Spot 2010 skubber singer/songwriter-begrebet til sit yderste med kunstnere, der spænder fra den klassiske sangskriver med guitar til elektroniske kollaborationer og litterære performere.

På Songwriter-scenen er sangskrivningen i højsædet, men samtidig opsættes der er visse dogmer, der skal overholdes for at får lov til at stå på scenen. Blandt andet må der ikke være mere end tre på scenen, og desuden må der ikke bruges trommesæt.  

Blandt dem, der skal følge disse regler, finder man danske Agnes Obel og norske Moddi. Agnes Obel udgiver til maj en ep, der er tænkt som en forløber for hendes debutalbum, der er sat til at udkomme i sensommeren 2010, og Moddi kommer til Århus med debutalbummet "Floriography" i bagagen, der røg direkte ind på en 5.plads på den norske albumliste.

På Songwriter-scenen kan man også opleve kærlighedssange fra Moto Boy (SE), alternativ country fra Esther Maria & The Songhorse (DK), alternativ folk fra Kaspar (FI), stemningsfuld pop fra Julie Maria (dk) (billedet), lo-fi-indiefolk fra Johann Kristinsson (IS), kammer-pop fra Marie-Louise Munck, alternativ folk-pop fra The Tiny (SE), svensk pop fra Melissa Horn (SE) og en blanding af pop, rock og electronica fra Sebastian Lind (DK).

Ligeledes vil foreningen Lyd & Litteratur præsentere en række navne under Spot Festival. Blandt dem er Frodegruppen 40 med Jens Blendstrup i spidsen – det er lidt af et scoop, da gruppen meget sjældent optræder live. Musikalsk blander bandet jazz, rock og elektronica med humor og galskab. Gruppen har udgivet to albums og har opnået et kulthit med "John Danser Grønsag", som de i 2007 fremførte live i "Den 11. time" på DR2.


Derudover vil Spot også kunne præsentere tre nye projekter. Det drejer sig om et nystartet samarbejde mellem Tone og Mette Moestrup, projektet Song For Wendy skabt af Dísa og Mads Mouritz samt et nyt samarbejde mellem Maria Timm og Maria Frank.

Spot Festival afvikles i Århus i dagene 20.-22. maj.

ANNONCE