Nyhed

Tre eksotiske navne til Roskilde Festival 2010

Etniske toner er en fast bestanddel i Roskilde Festivalens program. Nu kommer Mali, Mexico og Benin på programmet.

Store navne og støjende guitarer hører selvfølgelig til på Roskilde Festival, men det gør mere ukendte navne og mystiske instrumenter også. Tre nye grupper der leverer dette eksotiske bidrag bliver nu offentliggjort, nemlig Bassekou Kouyate & Ngoni Ba, Mexican Institute Of Sound og Orchestre Poly-Rythmo De Cotonou.

Bassekou Kouyate & Ngoni Ba fra Mali har ngoni-instrumentet som omdrejningspunkt. Ngoni-instrumentet er en slags afrikansk banjo, der går hundredevis af år tilbage i tiden. Men lyden er ikke just traditionel, da Bassekou Kouyate ynder at sende signalet fra sin Ngoni gennem en række effekt- og wah-pedaler – og altid med et smil på læben.

GAFFAs anmelder Torben Holleufer gav Bassekou Kouyate & Ngoni Bas sidste album "I Speak Fula" 5 stjerner og skrev "Det er en helt vild plade" – så er de bare halvt så gode live som på plade, er der noget at glæde sig til.

Mexican Institute Of Sound er som Fat Boy Slim med tequila i blodet med deres blanding af elektroniske klub-beats og traditionelle sydamerikanske stilarter som cumbia. I spidsen for Mexican Institute Of Sound står en ægte Mariachi, den coole Camillo Laras – ofte iført bowlerhat.

Det sidste af de tre nye navne er Orchestre Poly-Rythmo De Cotonou fra den vestafrikanske stat Benin. Bandet spiller musik der udspringer fra landets ældgamle voodoo-traditioner, krydret med funk og soul a la James Brown og Fela Kuti. Bandets psykedeliske beats kan bringe selv den mest ædru i ekstase, hvilket skete for nylig, da bandet jammede med ingen ringere end Franz Ferdinand.

ANNONCE