Nyhed

Dansk elektronisk musik til Berlin

Den 4. december bliver ti danske musikprojekter præsenteret i Berlin

Berlins største koncerthus for verdensmusik og international eksperimentalmusik, Haus der Kulturen der Welt, er rammen for ti danske musikprojekter på lørdag den 4. december i forbindelse med WorldTronics 2010.

Det er den eksperimenterede elektroniske musik, der har det største fokus, og det er blandt andet kunstnere som Bjørn Svin, Band Ane, Sofus Forsberg (billedet), Vectral, Badun med flere. De giver koncerten under overskriften: "Come and let us zigzag your head!" På programmet til WorldTronics 2010, som arrangementet er en del af, vil der også være koncerter med kunstnere fra Kenya, Mexico, Rusland, Spanien og Tyskland med flere.

De ti musikprojekter har alle tilknytning til den elektroniske musikscene i Århus og er en del af projektet ÅrhusE, der står for en bred vifte af elektronisk musik. Flere af deltagerne er desuden knyttet til Dansk Institut for Elektronisk Musik (DIEM) ved Det Jyske Musikkonservatorium i Århus.


Arrangementet er del af den internationale festival WorldTronic, som Haus der Kulturen der Welt afholder hvert år i december måned. Musikken bliver akkompagneret af Toke Flyvholm fra Århus Kunstakademi, der vil skabe en særlig visuel oplevelse af det store koncertrum med to meter store skulpturer og malerier.

Allerede sidste år var ÅrhusE, som er iværksat af Århus Kommune, Det Jyske Musikkonservatorium og DIEM, tilstede i Berlin med projektet "ÅrhusBerlinCrush", hvor en række elektroniske Århus-musikere optrådte sammen med internationale kunstnere en gang hver måned i den berømte klub Berghain Kantine.

Koncerten med de danske elektroniske kunstnere er den 4. december på Haus der Kulturen der Welt i Berlin, og det starter kl. 16:00. Læs meget mere om arrangementet og kunstnerne på dustdive.net/hkw. Læs mere om WorldTronics 2010 her.


ANNONCE