Nyhed

The Low Anthem på vej med nyt

Den anmelderroste americana-gruppe udgiver "Smart Flesh" til februar

Providence, Rhode Island-gruppen The Low Anthem har fået mange anmelderroser for deres tredje og seneste album "Oh My God, Charlie Darwin". Nu er der nyt på vej fra den americana-orienterede kvartet, som besøgte VoxHall og Loppen i august. Deres fjerde album, "Smart Flesh", udkommer nemlig 21. februar.

The Low Anthem består af fire multiinstrumentalister: Ben Knox Miller, som også er den primære sanger, Jeff Prystowsky, Jocie Adams samt nyeste medlem, Mat Davidson. Prystowsky og Adams synger også kor.

Hovedparten af albummet er indspillet i en nedlagt pasta-sovse-fabrik i Central Falls, Rhode Island, med supplerende indspilninger i en garage tilhørende en tidligere krybdyravler, en garage som bandet gav tilnavnet "Alligatorfabrikken". Om dette sted udtaler Ben Miller:


"Vi vidste med det samme, vi gik ind i fabrikken, at selve rummet var det primære instrument for hele pladen. Resonansen var forbløffende. Vi var i stand til at eksperimentere med nye indspilningstekniker for at gribe lyden fra forskellige afstande. Mikrofoner på 30-60 meters afstand indfangede lyden, der løb rundt i rummet."

The Low Anthem er kendt for at bruge mange forskellige instrumenter, og det nye album byder blandt andet på jødeharpe, sav, antikke pumpeorgler, stylophone (et tidligt keyboard kendt fra blandt andet David Bowies "Space Oddity" og Kraftwerks "Pocket Calculator") og trommesæt i overstørrelse samt forstærket støj fra forskellige rum i fabrikken.

Teksterne handler ifølge bandet selv om kærlighed, længsel og forfængelige følelser før døden.


Albummet er mikset af Mike Mogis (Bright Eyes, M. Ward, Monsters Of Folk) med supplerende miksning af Jesse Lauter.

"Smart Flesh" udkommer i Europa, ligesom forgængeren, på det engelske pladeselskab Bella Union, kendt for udgivelser med navne som Fleet Foxes, The Walkmen, Beach House og danske The Kissaway Trail, Our Broken Garden og Chimes & Bells.

GAFFA gav "Smart Flesh"s forgænger "Oh My God, Charlie Darwin" fire stjerner og skrev blandt andet:


"The Low Anthems sange er (...) fuld af strandede, forladte eksistenser og rummer desuden en apokalyptisk undertone, som var undergangen nær. Lyder det trist, er musikken til gengæld smuk. Inspirationen er primært hentet i den amerikanske folkemusik, og ofte er musikken afdæmpet og vemodig og præget af instrumenter som akustisk guitar, ukulele, orgel, mundharmonika og klarinet med Ben Knox Millers tilbageholdte, men intense stemme i front."

 

ANNONCE