Nyhed

The Low Anthem og Sorten Muld til Tønder

Den sydjyske festival har offentliggjort yderligere to navne til årets program

Tønder Festival har offentliggjort endnu to navne til den sønderjyske festival for folkemusik i meget bred forstand. Nemlig det amerikanske indiefolkband The Low Anthem og danske Sorten Muld.

The Low Anthem

The Low Anthem (billedet) stammer fra Providence, Rhode Island og blev dannet i 2006. Gruppen består af i dag fem multiinstrumentalister med sangeren Ben Knox Millers skiftevis følsomme og rå stemme i front og fik deres gennembrud i 2009 med deres tredje album, "Oh My God, Charlie Darwin". Seneste udgivelse er deres fjerde album, "Smart Flesh" fra 2011, som GAFFAs Finn P. Madsen tildelte fem stjerner med blandt andet følgende ord:

"Albummet er indspillet i en nedlagt pasta-sauce-fabrik, hvor rummene udgør et skjult hovedinstrument. Lyden af jødeharpe, sav, xylofon og gamle trædeorgler står lysende klar på Love And Altar, Matter Of Time og den rørende Wire. Smart Flesh er en sammenhængende lille perle, der med ynde er bundet sammen til noget større".
 
På Austin-festivalen South By Southwest i marts i år spillede The Low Anthem sammen med selveste Bruce Springsteen, hvor de sammen hyldede Woody Guthrie med "This Land Is Your Land". The Low Anthem medvirker desuden på soundtracket til den aktuelle film "The Hunger Games" og på irske The Chieftains' seneste album "Voice Of Ages".
 
Sorten Muld

Sorten Muld debuterede i 1996 med minialbummet "Sorten Muld", der bød på en særegen blanding af dansk folkemusik udført på traditionelle instrumenter som drejelire og bodhrán og elektronika. Gruppen fik det store gennembrud i 1997 med opfølgeren, "Mark II", der blandt andet gav dem tre Grammyer, og det blev herefter til stribevis af koncerter, albummet "III" i 2000 og musik til DGI's landsstævne i 2002 og Aarhus Teaters opførelse af Shakespeares "Macbeth" i 2003. Herefter gik gruppen hver til sit, primært på grund af børn, men i 2011 blev de gendannet til tre koncerter, hvoraf den første på VoxHall i Aarhus fik fem stjerner af GAFFAs Jesper Rise Børjesen, der blandt andet skrev:

"Ser man bort fra et par små fejl, som en sækkepibe, der pludselig ikke ville mere, så var aftenens koncert ikke bare en sørgelig reunion for gamle dages skyld, men en koncert for otte musikere, der var drevet af lysten til at pudse de gamle numre af og atter dele dem med publikum. At dømme efter aftenens modtagelse, den spontane kædedans rundt i salen og det nærmest uendelige bifald efter sidste nummer bliver det med garanti et hit, hvis gruppen vælger at udvide touren, der lige nu kun består af tre koncerter."

Koncerten bliver Sorten Mulds eneste festivalkoncert i år.

Tønder Festival finder sted i dagene 23.-26. august. Læs mere på festivalens hjemmeside.

ANNONCE