Nyhed

Nyt elektronisk arrangement i Silkeborg

På lørdag afholder No. 9 International Electronic Music Festival deres anden endags-festival

På lørdag den 9. oktober afholder No. 9 Festival deres anden endags-festival i Kedelbygningen på Performers House i Silkeborg. Denne gang vil Electrojuice være hovednavnet, suppleret af Sort Stof, Ras Bolding, Rain Man Project og DJ Stuf.

No. 9 Festivals første arrangement løb af stablen i marts i år, som vi også berettede om dengang. Formålet med dette arrangement er ifølge arrangørernes hjemmeside, at "fastholde og skabe yndeligere opmærksomhed omkring No. 9, for at klargøre og oplyse musikinteresserede om hoved-festivalen der løber af stablen over to dage i uge ni næste år, hvor Silkeborg vil blive gæstet af både udenlandske, danske, etablerede, upcoming og genremæssigt skæve elektroniske kunstnere, der tilsammen vil danne det mest eksklusive og kvalitetsholdige line-up byen nogensinde har set."

Festivalen har en ambition om at blive Danmarks største og bredest funderede elektroniske musik-event. Derfor har arrangørerne etableret en forening, der ligeledes hedder No. 9, som arbejder helårligt på udbredelsen af elektronisk musik på flere fronter. I marts besøgte When Saints Go Machine blandt andet festivalen, et band, der siden hen stod for at åbne Orange Scene på årets Roskilde Festival. Denne gang er Electrojuice dog som sagt hovednavnet, og de gæstede ligeledes Roskilde Festivalen i år (som det ses på billedet). Den unge electro-duo har senest været aktuelle med ep'en "Solrock" fra 2009, som GAFFAs anmelder Jesper Buhl gav fem stjerner, hvor han skrev:


"Væk er den lidt ensidige inspiration fra den efterhånden temmelig udbrændte franske electro-scene, og i stedet fremstår "Solrock" som et mangefacetteret, melodisk interessant udspil, som peger i adskillige spændende retninger. Om det så er dyster, forvreden electro-hiphop ("Perfect feat. Negash Ali"), melodiøsitet med flagkip til klassisk halvfemser-IDM ("Panpan", "Wakan") eller langstrakt techno med old school-elbas og smukke klangflader ("Lunatone"), så er de to drenges musik egensindig og selvstændig og samtidig umiddelbart fængende. En misundelsesværdig kombination."

Duoen fik ligeledes fem stjerner for deres optræden på Roskilde Festival, og der er dermed lagt i ovnen til en solid fest i Silkeborg på lørdag. Ud over de musikalske indslag vil der desuden være en række workshops i løbet af dagen. Dem kan du læse mere om, ligesom der kan findes yderligere info om billetsalg med videre på numbernine.dk.

ANNONCE