Nyhed

Daniel Lanois til Danmark

Canadieren er kommet sig oven på en motorcykelulykke og kommer til juli både forbi København og Aarhus

Produceren og musikeren Daniel Lanois er bedst kendt for sit arbejde med Brian Eno og U2, men han har også produceret for navne som Neil Young, Bob Dylan, Peter Gabriel og Emmylou Harris, og så har han siden 1989 udsendt plader i eget navn. Det er materialet fra de udgivelser, man vil kunne høre til to danske koncerter i juli måned.

I tidens løb har Lanois som producer høstet tre Grammy Awards for Årets Album, og i november sidste år udgav den 59-årige canadier så albummet "Black Dub", som høstede 4 stjerner hos GAFFAs anmelder Finn P. Madsen og fik følgende ord med på vejen:

"De fleste af numrene, der er påvirket af reggae, blues og spirituals, bliver med flydende æstetik trukket gennem produceressets grandiose lydmaskine. Nok virker Black Dub til tider lidt for løsslupne, men det er umuligt ikke at blive revet med ind i Lanois og hans venners legestue, som emmer af liv og spilleglæde."

I sommer var Lanois dog involveret i en motorcykelulykke, hvor han efter en flyvetur brækkede seks ribben og fik andre knubs. Ulykken satte en stopper for den planlagte turné, men nu er Lanois på benene igen og besøger således Vega i København d. 23. juli, og Voxhall i Aarhus d. 24. juli. Billetsalget starter torsdag d. 7. april, billetterne sælges henholdvis over Billetnet (Vega) og eBillet (Voxhall).

ANNONCE