Nyhed

Kurt Cobain og Michael Jackson får statuer

Nirvana-frontmanden hyldes i sin hjemby, mens popkongen får en statue i London

Der er netop blevet afsløret statuer som skal hylde henholdsvis Kurt Cobain og Michael Jackson, og mens statuen af Cobain med sin placering og udformning markerer sangskriverens død, så virker rejsning af Jackson-statuen lidt mere umotiveret, og den mødes derfor med protester.

Statuen af Kurt Cobain blev afsløret tirsdag 5. april, sytten år efter sangskriveren begik selvmord, og i stedet for at portrættere sangskriveren selv forestiller den en Fender Jag-Stang guitar, der for mange vil være synonym med Cobain. Statuen er blevet rejst i Cobains hjemby Aberdeen, Washington nær Young Street Bridge, som der refereres til i sangen "Something In The Way". De lokale kunstnere Kim og Lora Malakoff har desuden tilføjet linjen "One more special message to go and then I'm done and I can go home" fra sangen "On A Plain" til statuen.

Statuen af Michael Jackson blev rejst søndag 3. april i London, nærmere bestemt foran fodboldklubben Fulham FC's hjemmebane Craven Cottage. Initiativtageren var klubbens ejer Mohamed Al Fayed, der var venner med den afdøde sanger. Rejsningen af statuen er dog ikke faldet i god jord hos klubbens fans, der frygter, at de vil blive til grin for at have statuen af popstjernen stående foran deres hjemmebane.

Fayed er dog ligeglad med kritikken og har sagt, at de utilfredse fans kan skrubbe ad helvede til og blive Chelsea-fans. Han har desuden påpeget, at Jackson elskede Fulham, og at han i 1999 overværede en kamp på Craven Cottage. Statuen skulle oprindelig have stået foran butikken Harrods i midten af London, men Fayed solgte butikken sidste år, og derfor står statuen nu i stedet foran det engelske stadion.

ANNONCE