Nyhed

Tre nye nordatlantiske navne til Pavilion Junior

Islandske og grønlandske toner tilføjes nu Roskilde Festivals opvarmningsprogram

Hver dag i denne uge offentliggør Roskilde Festival den heldige håndfuld nordiske bands, som har fået æren af at spille på den eftertragtede Pavilion Junior-scene. I dag er turen så kommet til de nordatlantiske øer Island og Grønland.

Agent Fresco fra Island lander et sted mellem metal og progressiv rock med skæve rytmer og et let præg af funk. De vandt i 2008 den islandske Kraumur-pris for bedste nye album og kan se frem til at sende nye nakker i bevægelse på opvarmningsscenen.

Nive Nielsen & The Deer Children (billedet) er fra Grønland har allerede storhittet i hjemlandet med sine ukulele-baserede sange. GAFFAs anmelder Ole Rosenstand Svidt uddelte 4 stjerner for debutpladen "Nive Sings!" og havde følgende at sige: "De americana-inspirerede sange er velskrevne og har et drømmende, længselsfuldt og romantisk skær over sig, og i det hele taget har Nive potentiale til at komme langt uden for sit store hjemlands grænser. Lad os håbe, vi snart ser hende igen på de danske scener." 

Islanske Who Knew er klagende og upbeat alternativ rock. Bandet kunne snildt være canadisk indie-rock kombineret med en fætter til Suedes Brett Anderson i front på vokal, alt sammen kompetent og moody udført. Således udgør Who Knew dagens tredje es fra opvarmningsscenen.

Du kan besøge de 3 bands Myspace-sider og få øre for sagerne. I morgen præsenterer Pavilion Junior sit program for unge håbefulde musikere fra nabolandet Sverige.

ANNONCE