Nyhed

Battlekat er på trapperne med debut-ep

Til oktober sender københavnske Battlekat deres debut-ep på gaden, hvilket de fejrer med et gratis remix

Danske Battlekat med base i hovedstaden udgiver til oktober deres første udspil i form af en endnu ikke-navngivet ep. I samme omgang drager bandet på turné med seks koncerter i Sverige, Tyskland og England - koncerter på hjemmebane offentliggøres senere.

Tidligere på året gjorde Battlekat sig bemærket på diverse blogs under dæknavnet Just A Number 05272011, og under det navn spillede de på Spot Festival i Aarhus, hvor de under deres koncert oplyste, at de ændrede navn til Battlekat.

Med to numre på SoundCloud fik Battlekat opmærksomhed fra den svenske blog No Modest Bear, hvilket startede en viral-blogging, der ramte mere end 100 internationale blogs på mindre end fire dage, hvor blandt andet Pitchfork og The Fader skrev om københavnerne.


Hen over sommeren har Battlekat indtaget scener på flere danske live-arenaer. Blandt andet med koncerter i Sverige og Tyskland, men også danske TrailerPark, Strøm og Roskilde Festival, hvor koncerten modtog en fire-stjernet anmeldelse af GAFFAs Kristian Pedersen, som blandt andet skrev:

"Efter den massive internet-hype under det kryptiske navn Just A Number 05272011 er de nysgerriges interesse måske forduftet, men musikmæssigt er bandet det samme med en spirituel og mystisk synthpop. Og den leverer Battlekat hamrende stramt og selvsikkert fra det øjeblik, de indleder koncerten (...) Årets sidste koncert på Pavilion Junior blev også en af årets bedste på scenen. Og inden jeg beskyldes for at skambruge karakteren fire stjerner, så lad mig tilføje en kraftig pil op".

Sammen med offentliggørelsen af den kommende ep og den udenlandske tour-plan, har Battlekat frigivet et gratis remix af nummeret "Into The Forest", som er udarbejdet af Dreamtrax Diamond Sound (Oliver Horton), der tidligere har produceret for Foals og remixet numre af Diskjokkerne og Chad med flere.


Remixet er lavet af DREAMTRAX DIAMOND SOUND (Oliver Horton). Han har tidligere produceret for Foals og remixet numre af Diskjokke og Chad Valley med flere. Med nummeret følger også en tilhørende video.

Tourplan for udlandet i oktober:

1/10 Kalmar, Sverige


2/10 Magnet Club, Berlin

23/10 SWN Festival, Wales/UK

25/10 White Heat, London


27/10 JaJaJa@Lexington, London

29/10 The Nest, London

Du kan læse mere om Battlekat på bandets hjemmeside.


ANNONCE