Nyhed

Mikael Simpson er klar med albumtitel og releasedato

Den danske musiker afslører titel og udgivelsesdato på sit sjette album og har livedatoer parat

Som vi tidligere har skrevet på GAFFA, er Mikael Simpson på vej med et nyt album, hans sjette, hvis man medregner hans remix-, B-side- og outtakes-album fra 2005. Og nu har albummet fået en titel, som er "Noget Laant, Noget Blaat" og en releasedato, som hedder den 29. august.

Karrieren for Mikael Simpson startede som sanger og guitarist i indie-bandet Luksus, der blev opløst i 2001, hvor Simpson allerede havde spillet med Nikolaj Nørlund i bandet Rhonda Harris for en kort stund. Men det var først med solodebuten og albummet "Os 2 + Lidt Ro 2002" fra 2002, at Simpson for alvor fik slået sit navn fast som sanger, musiker og sangskriver.

Sidst vi hørte fra Simpson var, da han udgav sit femte, meget anmelderroste album "Slaar Skaar" fra 2009. I den forbindelse blev singlen "Inden Du Falder I Søvn" det mest spillede danske nummer på P3 i 2009, og samme år bød også på udsolgte koncerter landet over.


Siden oktober sidste år har Simpson arbejdet på den nye udgivelse i samarbejde med Peder (kendt fra blandt andre Pelding, The Prunes og som soloartist) og Asger Baden (kendt fra blandt andet The Crooked Spoke og "Slaar Skaar"), som har siddet bag knapperne i løbet af dagen og skrevet og indspillet musik – og med Simpson, som så har skrevet tekst og melodi oveni, når de andre var gået i seng. 

Dette er en ny arbejdsproces for Simpson, der ellers altid har produceret sine egne album. Og på et af hans album har nogle måske bemærket, at man kan høre fuglekvidder i baggrunden. Det var ikke planlagt, men kom altså med som følge af, at Simpson havde vinduet stående åbent i sin lejlighed en dag, han var i gang med at indspille.

Mikael Simpson kan opleves live følgende steder:


17. september, Studenterhuset, Aalborg

23. september, Bremen Teater, København

01. oktober, Train, Aarhus


Inden udgivelsen af sit sjette album optræder han til Fredags Rock i Tivoli på fredag den 5. august.

Albummet "Noget Laant, Noget Blaat" sendes som nævnt på gaden den 29. august. Om albummet også indeholder noget gammelt og noget nyt, vil tiden vise.

Mikael Simpson er kendt for at anvende dobbelt-a i titler. Så vidt vides har han dog ikke haft noget at gøre med Århus' nylige navneskift til Aarhus.


ANNONCE