Nyhed

Martin Hall og Tone udgiver album

Multimusikeren og elektronikakunstneren udsender albummet "Performing Apart" til februar

Under titlen "Performing Apart" udsender multimusikeren Martin Hall og den danske sangerinde og electronica-kunstner Tone onsdag den 1. februar 2012 deres samarbejde fra den stort anlagte Apart Audio-Visual Festival på Platform 4 i Aalborg i september 2009. Et arrangement, hvor også navne som Goodiepal, Jacob Kierkegaard og White Pony optrådte.

"Performing Apart" er en indspilning, der ifølge dens skabere baserer sig lige så meget på en online-bearbejdelse af oprindeligt kildemateriale som på en live-performance. Lydkvaliteten ligger med musikernes egne ord helt i top, da pladen er indspillet under perfekte tekniske vilkår. Albummet bygger blandt andet videre på fragmenter fra de to kunsternes tidligere produktioner, men præsenterer også lytteren for et par helt nye numre.

Ved afviklingen af den fælles performance under Apart Audio-Visual Festival stod Kristian Ravn-Ellestad for den visuelle del af koncertforløbet, men denne del må man dog i sagens natur undvære på albummet, der fokuserer på værkets lydlige side.

Tone, med det borgerlige navn Sofie Nielsen, debuterede i 2008 med albummet "Small Arm Of Sea" og har netop udgivet sit andet studiealbum "Hanging By The Moon", der har fået fine anmeldelser i både danske og udenlandske medier, blandt andet fire stjerner i GAFFA. Desuden har hun i går modtaget Nordjysk Kulturpris på 100.000 kroner. Læs mere om denne pris her.

Martin Hall arbejder p.t. på nyt eget materiale, ligesom han i den senere tid har skrevet en række artikler for GAFFA, senest om den engelske gruppe The Pop Group.

"Performing Apart" bliver udgivet på det nystartede Replika-label, der i foråret udgav Befores livealbum "30 Minutes" fra 1981 med en meget ung Martin Hall på guitar. Albummet distribueres af VME.

ANNONCE