Nyhed

Mumford & Sons laver doom-folk-album

Der er nye boller på suppen fra den populære britiske indie-folk-kvartet

I et interview til Rolling Stone løfter Mumford & Sons sløret for nogle af de nye idéer, bandet arbejder med på opfølgeren til den populære og storsælgende debut "Sigh No More". Her siger bassist Ted Dwane blandt andet:

"Det er helt afgjort mere modent, vil jeg sige. Det andet album er blot et spejlbillede af vores tankegang – hvor vil allesammen er henne. Det er doom-folk. Lidt ligesom Black Sabbath møder Nick Drake."

Der er altså lagt i kakkelovnen til en anderledes toer fra det populære folkband. Mumford & Sons er, som Rolling Stone skriver, lige nu i færd med at turnere den amerikanske vestkyst, men er stadig fokuseret på at lægge en sidste hånd på det nye album, der ifølge Ted Dwane næsten er færdigt.


Hvor Ted Dwane ikke er sen til at komme et prædikat på det nye materiale, er det ifølge keyboardspiller Ben Lovett ikke sådan, at Mumford & Sons i deres sangskrivning kun lader sig inspirere af én stil. Han tilføjer:

"Det er ikke sådan, at vi kun lytter til én stil fra én æra. Det er det at finde sange, der virkelig taler til os, og så at diskutere dem indbyrdes; vi deler disse sange rundt."

Som Rolling Stone skriver er en af dem, bandet har lyttet til fornylig, Adele, og Lovett beskriver da også over for magasinet, hvorfor Adele netop er så interessant:


"Der er en grund til at det (albummet "21", red.) har gjort dét, det har gjort, det ligger hinsides noget, nogen reklamekampagne nogensinde kan medføre. Det er ikke penge - der er en genialitet i at skrive en simpel sang. Og det er storartet at have den tiltrækningskraft på mennesker igen. Det handler ikke så meget om klokkerne og fløjterne. Det handler om lyrikken og melodien."

Mumford & Sons har selv haft stor succes med deres debutalbum "Sigh No More", og for nylig kunne bandet glæde sig over hele fire Grammy-nomineringer for Record Of The Year, Song Of The Year, Best Rock Performance og Best Rock Song.

Der er endnu ikke nogen titel eller udgivelsesdato for det nye album, men indtil videre kan man så fortsat nyde det gamle, hvis man er til den slags. Her er det kæmpehittet "The Cave":


ANNONCE