Nyhed

Pato udgiver ny single

"Hvis Du Vil Ha'", anden single fra Patos kommende dansksprogede album, er på gaden i dag

Pato Siebenhaars første dansksprogede soloplade kommer i starten af 2012, og første single, "Gå For Det", har allerede gjort sig bemærket som både P3's uundgåelige og med en video, hvor Beate Bille i rollen som gymnastiklærer får et klask bagi af en af sine meget unge, mandlige elever. Næste single fra albummet hedder "Hvis Du Vil Ha'" og er på gaden i dag. Sangen rummer en fortælling, som Pato Siebenhaar beskriver således:
 
"Historien om 'Hvis Du Vil Ha'" er historien om hele pladen. Det var sangen, der startede hele idéen om at lave en plade på dansk og samtidig også gjorde mig opmærksom på, at det at synge på dansk kunne være utrolig givende rent kreativt. Min daværende kæreste, nuværende kone, var ude at rejse i længere tid, og jeg savnede hende frygteligt. Så på en stille aften i maj 2010 fandt jeg ved et tilfælde en halv guitar-ide, som min gamle ven Sune Grip havde indspillet for mig, og så kørte det ligesom af sig selv."

Pato fortsætter:
 
"Der er en klar linje tilbage til 'Nighthawks' (Patos solodebutsingle, der udkom i 2005, red.), forskellen er bare, at 'Nighthawks' blev skrevet af en 24-årig dreng med ild i røven om en perfekt nat i byen og om ikke at ville gå hjem, og 'Hvis Du Vil Ha'' handler om en 34-årig mand, der går hjem med sin kæreste efter en perfekt nat og står op søndag morgen og går en tur igennem København. Omkvædet er byturen, versene er dagen efter. Alt i den sang er møntet på min kæreste. Da jeg skrev sangen, boede vi i København NV, og den tur, der er beskrevet, er den tur, vi gik. At det er en sang om en københavner-kærligheds-historie, er næsten en underdrivelse."

Og Pato slutter således:
 
"De her ting er indbegrebet af, hvordan mit liv så ud lige der. Det, der bliver beskrevet i denne sang, var alt, hvad der gjorde og stadig gør mig glad. For en gangs skyld havde jeg muligheden for at skrive en sang ud af glæde, positivitet og forelskelse. Alt det smukke ved vores kærlighed prøvede jeg at hælde ind i den her sang, og det er næsten lykkedes. Den er på sin vis helt over the top, men det er ærligt, og det er der ingen, der kan tage fra den."
 
"Hvis Du Vil Ha'" er netop udkommet.

Pato begyndte sin musikalske karriere som guitarist i ska-bandet Furillo. I 2006 udgav han solo-debutalbummet "Music For Early Birds And Nighthawks", i 2008 udgav albummet "Couple Therapy" sammen med Ane Trolle under navnet Trolle//Siebenhaar, og i 2010 udgav han albummet "K Town Stomp" sammen med Lasse Lyngbo under navnet White Pony, og nu er han så tilbage i rollen som solist.

Der er endnu ikke blevet lavet en video til "Hvis Du Vil Ha'", men Patos video til "Gå For Det" kan sagtens blive set én gang til:

 

 

ANNONCE