Nyhed

Video: Dig & Mig-Andrea er tilbage i front for Guldregn

Det nye danske band Guldregn synger om stjålne dagbøger og giver flashback til 90'ernes teknologiske guldalder

Du har nok ikke hørt om bandet Guldregn før, for indtil så sent som sidste uge har der været helt stille omkring det spirende projekt. Men inde i Guldregn gemmer sig en umage sammensætning af gamle kendinge fra den danske musikscene.

Men det er så også omtrent alt, hvad de fire medlemmer har til fælles rent musikalsk. De kommer nemlig fra hver deres baggrund i både rocken, poppen og den elektroniske musik. Helt konkret består Guldregn af Andrea Aagaard (De Høje Hæle, Dig & Mig), brødrene Asbjørn Nørgaard (The Floor Is Made Of Lava, Quiet Spring, Debre Damo Dining Orchestra) og Thor Nørgaard (Pitchshifters) og Lasse Lyngbo (Diefenbach, White Pony) – hvoraf de to sidstnævnte også er producere. 

"Da vi, for cirka et år siden, satte os ned og begyndte at skrive, fungerede det ret godt, så vi blev enige om at lave et band. Vi er fire ret forskellige musikere. Vi kommer fra forskellige steder og har lavet helt forskellige ting før Guldregn. Det er noget rock, indie og pop, der smadrer sammen, og bliver til nogle egentlig ret traditionelle, danske hverdagssange," siger bandet om projektet.


Vokalen står Andrea Aagaard for, og teksten på gruppens første single, "Stadig Væk", er også af hendes hånd. 

"Da jeg var 14 år, fik jeg stjålet alle mine dagbøger. Siden dengang har jeg haft en form for skriveblokade. Jeg har skullet presse mig selv til at skrive tekster og for det meste smidt dem ud bagefter. Da vi lavede denne her sang, var det som om, der kom hul igennem. Jeg synes stadig, det er en svær, tung proces at skrive sange, men nu bliver de til gengæld til noget i stedet for at ryge i skraldespanden."

Supergruppens debutalbum forventes at udkomme i løbet af 2016. Inden da kan man opleve Guldregn som opvarmning for Ulige Numre i Store Vega den 28. december, og så må vi ellers slå tålmodigheden hen med "Stadig Væk" på repeat.


Se den nostalgiske Windows 95-inspirerede video herunder. 

ANNONCE