Nyhed

Playground Music offentliggør 2012-udgivelser

Det store skandinaviske pladeselskab udgiver album med blandt andre CallMeKat, Mike Sheridan og Kirsten & Marie

Året er som bekendt kraftigt ved at gå på hæld, og det betyder blandt andet, at pladeselskaberne er begyndt at kigge fremad mod det nye år. Således også det store skandinaviske pladeselskab Playground, hvis danske afdeling har offentliggjort, hvad de har i ærmet af udgivelser det kommende år. Og vil iler med at viderebringe i hvert fald nogle af informationerne, da der er ganske spændende udgivelser i vente. Vi sætter særlig fokus på de danske kunstnere. Nogle af dem er tidligere foromtalt på GAFFA.dk.

Januar:
 
Vessel, "Enlettered Species" – album ude d. 23. januar
Under aliasset Vessel debuterer Anders Mathiasen, guitaristen fra Murder i januar 2012 som soloartist. Musikken er afdæmpet, delvis akustisk og folk-orienteret, og det er Anders Mathiasen selv, der står bag såvel komposition som produktion og indspilning, samt – på nær få undtagelser – spiller alle instrumenter selv.
Lyt og læs mere her: https://www.facebook.com/vesseldk

Februar:
                                                                           
Islets of Dust, "People & Birds" (Mini-album) – ude d. 6. februar
Ikke siden Under Byens grundlægger, komponist, pianist og delvise tekstforfatter Katrine Stochholm forlod bandet i 2004, har man hørt nyt fra hendes hånd. Nu er hun tilbage med projektet Islets of Dust i samarbejde med komponisten og instrumentalisten Kasper Staub, og det er Stochholm selv, der synger – med en vokal, der giver visse associationer til hendes gamle Under Byen-kollega Henriette Sennenvaldt. Et fuldlængde album udkommer senere på året.
Mere info her: http://www.facebook.com/isletsofdust


Anna Stengade, "Daytrips to Dream River" – album ude i februar
I 2010 debuterede den elektroniske popsangerinde Anna Stengade med ep'en "Control", ligesom hun var finalist i Smukfests talentkonkurrence Starfighters. I 2012 udkommer debutalbummet "Daytrips to Dream River". Annas karriere startede bag klaveret og fortsatte efterfølgende bag laptoppen, blandt andet som en fjerdedel af Skype-projektet Sinusstøv, der albumdebuterede i 2011.
Mere info her: http://www.myspace.com/annastengade
 
Tobias Stenkjær, titel endnu ukendt – ep ude i februar
Da singer-/songwriteren Tobias Stenkjær tilbage i 2008 udsendte albummet "Blissfully Unaware", vandt han en Danish Music Award – Folk for Årets Danske Country Album. Nu er han klar med en ep, og senere på året kommer et helt album.
Mere info her: http://www.myspace.com/tobiasstenkjaer
                                                                                                                                                
Marts:
 
Mike Sheridan, titel endnu ukendt – album ude i marts
20-årige Mike Sheridan har siden udgivelsen af sin debut "I Syv Sind" (2008) arbejdet med både remixes, soundtracks, kormusik, balletmusik, installationskunst, deejayet i ind og udland og har også turneret med tryllekomikeren Rune Klan.
Mere info her: http://www.mikesheridan.dk

CALLmeKAT, "Where The River Turns Black" – album ude d. 26. marts
Sangerinden og sangskriveren er klar med opfølgeren til sit roste debutalbum "Fall Down" fra 2008.
Mere info her: http://www.callmekat.com
                           
Kirsten og Marie, titel endnu ukendt – album ude i marts/april
De 19-årige enæggede tvillinger Kirsten & Marie (billedet) debuterede i 2010 med tre sange på ep'en "Kirsten & Marie". Siden har de været i rotation på P3 og optrådt live med blandt andre Oh No Ono, Rumor Said Fire og Fallulah. I 2012 er de klar med debutalbummet. Teksterne er skrevet af deres amerikanske penneven Makaila Stierlin, der som 3-årig flyttede fra Danmark. I dag skriver Kirsten & Marie løbende med hende, og teksterne er ifølge Playground dystre, men passer godt til Kirsten og Maries energiske sange. Kirsten og Maries debutalbum udkommer på Playground i samarbejde med selskabet Tambourhinoceros (Iceage, Thulebasen, FCAN med flere).
Mere info her: http://kirstenmarie.net/
                                                                                                                                                
April:
 
Death Valley Sleepers, titel endnu ukendt – album ude i april 2012
Death Valley Sleepers spiller støjpop i ånden fra navne som The Jesus And Mary Chain og The Raveonettes, men også 60'ernes beat- og psych-tradition, uden at lægge skjul på sine inspirationskilder og musikalske referencer.
Mere info her: http://www.myspace.com/deathvalleysleepers

Nive Nielsen & The Deer Children, "Nive Sings" – album ude i april 2012
Den grønlandske sangerinde og sangskriver Nive Nielsen med band, alias Nive Nielsen & The Deer Children, har spillet flere gange i Danmark og udgav debutalbummet "Nive Sings" på Grønland i 2009. "Nive Sings" genudgives på Playground i april, og i slutningen af 2012 udkommer et helt nyt album.
Mere info her: http://www.myspace.com/nivenielsen
 
Deer Bear, titel endnu ukendt
Modsætninger mødes, og spændende musik opstår: Den kvindelige part, Anne Hjort, en konservatorieuddannet sangerinde med baggrund i elektro-poppen. Hendes mandlige modpart, Lars Bjørn-Hansen, er normalt frontmand i det kritikerroste death metal-band Koldborn. Resultat: En musikstil, der kan betegnes som melankolsk folk-pop.
Mere info her: http://www.myspace.com/deerbearband
 
Soffie Viemose, titel endnu ukendt
Da sangerinden og elektronikamusikeren Soffie Viemose udgav sin debut-ep i december, skrev GAFFAs Jesper Buhl blandt andet følgende: "Der er i princippet mange gode kvaliteter, man kan hæfte på Soffie Viemoses EP. Musikalsk set tages der udgangspunkt i den melodiske og melankolske electronica-tradition, som har stået så stærkt her i Danmark de sidste 10-15 år. Melodierne har et let alternativt twist, men alligevel en poppet åbenhed, og Soffie synger nydeligt." Hvor ep'en blev lavet i samarbejde med amerikanske Anthony Baldino, bliver albummet produceret af live-bandmedlemmet, Johannes Eberl Smed, hvilket vil resultere i et mindre rent og mere upoleret lydbillede.
Mere info her: http://soundcloud.com/soffieviemose
 
Jonny Hefty & Jøden, titel endnu ukendt
Efter mange års samarbejde udgiver to af Danmarks ældre rappere omsider et fælles album. Deres samarbejde startede i 2000, hvor den langhårede aalborgenser Jonny Hefty og østjyden Jøden mødtes på en banegård, så hinanden an og, med egne ord, røg en fredspibe, muligvis med stærk tobak. Siden har de optrådt på både små og store scener i Danmark og også Grønland. Singlen "Gamle Dreng" er set mere end 800.000 gange på YouTube.
Mere info her: http://facebook.com/gamledreng
 
Hammonds, Harrington & Destroy, titel endnu ukendt
Med baggrund i bands som The Fashion, Decorate. Decorate, Hatesphere, Oberst samt The 20Belows/The Headlines er de fire drenge i Hammonds, Harrington og Destroy langt fra grønne på den danske musikscene – deres fælles musikalske projekt er dog stadig et relativt ubeskrevet blad. Efter blot to måneder sammen udsendte gruppen deres debut-ep, der kan beskrives som punk-influeret indierock, tilsat lidt melankoli. Gruppen optrådte på årets Roskilde Festival, hvor GAFFA uddelte fire stjerner og blandt andet skrev:

"Musikalsk trækker Hammonds, Harrington & Destroy på ganske mange traditioner inden for rocken. Noget er temmelig meget lige ud ad landevejen, noget andet er lidt mere nuanceret, noget er rocket, noget er punket, noget er poppet, noget er glam'et, og Jakob Pritzlaus vokal binder så det hele sammen. Særlig nyskabende er det ikke, men sangskrivningen er i orden."
Mere info her: http://www.myspace.com/hhdestroyforever

Internationale udgivelser:
 
Playground udgiver også internationale album, blandt andet disse, i samarbejde med udenlandske, ofte engelske selskaber, hvis navn står i parantes:

The Big Pink "Future This" – album ude d. 16. januar (4AD)
 
Howler, "America Give Up" – album ude d. 16. januar (Rough Trade)


Trailer Trash Tracys, "Ester" – album ude d. 16. januar (Domino)

Francois And The Atlas Mountains, "E Volo Love" – album ude d. 23. januar (Domino)

Big Deal, "Lights Out" – album ude d. 23. januar (Mute)

Mark Lanegan Band, "Blues Funeral" – album ude d. 6. februar (4AD)


Beth Jeans Houghton & The Hooves Of Destiny, "Yours Truly, Cellophane Nose" – album ude d. 6. februar (Mute)

Tindersticks, "The Something Rain" – album ude d. 20. februar (Lucky Dog)

Spiritualized, "Sweet Heart Sweet Light" – album ude d. 19. marts (Domino)

Magnetic Fields, "Love at the Bottom of the Sea" – album ude d. 5. marts (Domino)

VCMG (Vince Clark og Martin L. Gore), titel endnu ukendt, udkommer til foråret (Mute)

ANNONCE