Nyhed

Tinariwen til Danmark

Bluesbandet fra Sahara gæster København og Aarhus i april

Det afrikanske blues-band Tinariwen har meldt deres ankomst til Danmark. Gruppen fra Sahara giver koncert i Vega i København mandag den 23. april og Voxhall i Aarhus tirsdag den 24. april.

Tinariwen blev dannet i 1979 af en gruppe tuaregere og berbere i en flygtningelejr i Libyen, men efter en våbenhvile i 1990'erne vendte ensemblet tilbage til Sahara i den nordlige del af hjemlandet Mali. Med "The Radio Tisdas Sessions fra 2001" nåede bandet for første gang ud til et publikum uden for Saharas grænser, og samme år optrådte de på Roskilde Festival. Det var dog først med albummet "Aman Iman" fra 2007, at Tinariwen for alvor opnåede international anerkendelse.

Tinariwen spiller en guitar-baseret blues spundet om forskellige traditioner som eksempelvis tuaregernes rytmer og melodier og berbernes mere pop-orienterede tilgang til musikken. Bandet er også inspireret af en række af Malis store musikere, ikke mindst den skelsættende, nu afdøde sanger og bluesguitarist Ali Farka Touré. Gruppen er også påvirket af vestlige navne som Led Zeppelin, Bob Dylan og Jimi Hendrix.

Tinariwen vendte tilbage til Roskilde Festival i 2010, hvor GAFFAs verdensmusikspecialist Torben Holleufer uddelte de maksimale seks stjerner og blandt andet skrev følgende:

"Koncerten var besættende fra første strofe, en opvisning i walking blues, vel at mærke kamelers gang på vej mod endeløse sandblæste horisonter. Men også psykedelisk med hilsner til især Grateful Dead, leveret af folk, som også i den grad har gjort hippiernes musik til deres og smider det ud over rampen med total overbevisning."

Forsalget til Vega-koncerten er netop begyndt via Vegas hjemmeside, Billetlugen og i Fona-butikker.

Forsalget til VoxHall-koncerten er netop begyndt via VoxHalls hjemmeside.

Koncerten er arrangeret af Vega, VoxHall og Global.

ANNONCE