Nyhed

Johan Olsen udgiver album med nyt band

Magtens Korridorer-forsangeren udgiver album med Simon Beck og Lykke N. Andersen under navnet Retox Panic

Johan Olsen er en mand med mange jern i ilden. Han er forsanger i Magtens Korridorer, han er ph.d. og forsker i røntgenkrystallografi på Københavns Universitet, aktiv samfundsdebattør, har duoen Pligten Kalder med Torben Steno, og nu er han så aktuel med et nyt band, Retox Panic, sammen med musikeren Simon Beck (Viva Vertigo) og den indtil nu ukendte sangerinde Lykke N. Andersen.

Retox Panic udgiver 21. marts deres debutalbum "This City Burns" med, som titlen antyder, engelsksprogede sange, der alle - med en enkelt undtagelse - er skrevet af Johan Olsen og Simon Beck. Singleforløberen "Sounds Of Steel" udkommer 14. februar. Lykke synger 5 af de 12 sange på albummet, og Johan synger resten. 2-3 af sangene er duetter.

Bandet har en (nogenlunde) klar vision med deres sange. I en pressemeddelelse fortæller de således:

"Sangene handler – måske – om fordelene og bivirkningerne ved at leve livet uforsigtigt, intenst, ekstatisk i en kultur, hvor asketisk sundhed og grådig materialisme hyklerisk kører side om side som øverste mål. Retox er det modsatte af detox. Panic er det modsatte af ro."

Historien om Retox Panic er den, at Johan hørte Lykke synge med på musikken fra jukeboksen på det kendte Vesterbro-værtshus McKluud, og han var overvældet. Han udtaler:

"Mange sangere er meget skolede, og det bliver ofte røvsygt at høre på. Lykke havde aldrig stået i et øvelokale og slet ikke på en scene. Hendes sang er uspoleret og afslører hendes intense og ærlige, brændende følsomhed. Det kunne jeg godt tænke mig mine egne sange udsat for."

Simon Becks produktion af Viva Vertigo-albummet "Vulcan Gas Company" (2007) var primært årsagen til, at Johan henvendte sig til ham. Partnerskabet viste sig dog hurtigt at udvikle sig til et nært venskab og en effektiv sangskriverduo, som hurtigt fik skrevet omkring 60 sange sammen. Simon Beck fortæller:

"Det har været en ekstremt intens proces for både Johan og mig. Det virkelig smukke indeholder i min verden noget skævt, noget upoleret – vi har ikke glemt vores musikalske ståsted – og vi har prøvet at rendyrke det melodiske og få arrangeret musikken på dette album på en måde, ingen af os har gjort før i andre sammenhænge. Jeg mener, vi har ramt noget helt unikt med sangskrivningen, produktionen og i Lykkes og Johans vokaler."

 

 

 

ANNONCE