Nyhed

PJ Harvey begejstrer i Bruxelles

GAFFAs udsendte anmelder tildeler det Roskilde-aktuelle rockikon seks stjerner

PJ Harvey udgav sidste mandag sit ottende soloalbum, "Let England Shake", der har fået fremragende anmeldelser verden over – også i GAFFA, hvor Jan Opstrup Poulsen tildelte albummet fem ud af seks stjerner.

PJ Harvey promoverer i første omgang albummet via ganske få koncerter i Europa, inden hun vender tilbage til livescenerne til sommer og blandt andet besøger årets Roskilde Festival. Og der er grund til at sætte forventningerne højt.

GAFFAs udsendte anmelder Jakob Kowalski overværede nemlig koncerten i lørdags i Cirque Royal i Bruxelles, og det var så stor en oplevelse, at Kowalski tildeler koncerten de maksimale seks stjerner. Kowalski skriver blandt andet:


"Da lyset dæmpedes, og hovedpersonen trådte frem på scenen klædt i en hvid, flamboyant kjole med sort fjerudsmykning på hovedet og flankeret af sit diskret-distingverede tre-mands band, klappede jeg i takt med tusindvis af belgiere. Selvsikkerheden og kompetencen lyste ud af band og sangerinde, men hos sidstnævnte fornemmedes ligeledes den modne sårbarhed, der de senere år er blevet tydeligere i det kunstneriske udtryk. Fra min gulvplads var der langt op til salens øverste siddepladser, men jeg kunne både høre og se, at energien selv i klapsalverne deroppefra var verdensstjernen værdig."

Jakob Kowalski skriver senere:

"Generelt blev der spillet perfekt og minimalistisk, uden at det blev maskinelt, og de erfarne musikere supplerede Harveys mørkt feminine udtryk fantastisk. De hverken fyldte for meget eller for lidt, men skabte optimale betingelser for hendes forløsning af de enkelte sange og koncerten som helhed."


Og endelig konkluderer Jakob Kowalski:

"Ud over at fremføre de nye sange på mesterlig vis præsenterede PJ Harvey publikum for et gavmildt og velovervejet udvalg fra et bagkatalog, der på den anden side også er stort og godt nok til, at man uden problemer kunne have komponeret en koncert med helt andre numre."

"En helt anden snak er PJ Harveys stærk-skrøbelige fremtoning og exceptionelle nærvær på scenen, der vækker det sublime materiale til live og gør hver eneste koncert til en unik oplevelse. En ivrig publikummer blev ved med at råbe "Talk to us!", hvad Harvey da også eksplicit gjorde til slut, da hun præsenterede bandet og sagde tak. Hvad den højtråbende fyr ikke rigtig syntes at forstå var, at der foregik en kommunikation af en anden verden hele denne aften, hvor den ellers temmelig højloftede, belgiske cirkusbygning blev udvidet med et par etager."


Læs hele anmeldelsen i GAFFAs anmeldelsessektion

ANNONCE