Nyhed

Portishead løfter sløret for kommende album

Via Twitter har de legendariske briter røbet, hvad deres kommende album IKKE vil indeholde

I 2008 udgav Portishead albummet "Third", der modtog anmelderroser overalt. GAFFA kvitterede med fem stjerner, og anmelder Thomas Borre skrev:

"Udtrykket er på én gang alsidigt og ensrettet, knyttet sammen af Beth Gibbons' sarte stemmeføring. Lyden er knasende og tør, larmende og imødekommende."

Albummet fulgte debuten "Dummy" (1994) og den selvbetitlede toer fra 1997. Begge album var med til at skabe en hel scene og danne grundlag for genren triphop, og på det tredje album videreudviklede Bristol-bandet deres lyd og gjorde den mere tempofyldt og alsidig.


Nu ser det ud til, at trioens fjerde album så småt er på trapperne. Gruppen har nemlig oplyst, at de går i studiet for at indspille albummet i 2011. Det er imidlertid en ret kryptisk besked, bandnedlem Geoff Barrows har frigivet via seks beskeder på Twitter:

"Der vil IKKE være nogle eksklusive iTunes-numre. Der vil IKKE være nogen presseudgivelse. Der vil IKKE være nogen asiatisk version. Der vil IKKE være nogen radioversioner. Der vil IKKE være nogle aftaler med pressen eller bloggere. Der vil IKKE være nogle akustiske sessions. Der vil IKKE være nogle fanmøder. Der vil IKKE være nogle redigerede versioner. Der vil IKKE være nogen £25-enhedspris. Der vil IKKE være noget gadehold. Der vil IKKE være nogen Myspace. Der vil IKKE optræde nogen kendt producer. Der vil IKKE være noget på Twitter. Der vil IKKE være noget bonusmateriale. Der vil IKKE være noget firmasamarbejde. Der vil IKKE være nogen tøjlinje. Der vil IKKE være nogle billeder i ugebladene. Der vil IKKE være nogle gratis downloads. Der vil IKKE være nogle bonustracks. Der vil IKKE være nogle remixes. Der vil IKKE være nogle hemmelige numre."

Ud over at Portishead har humor, er det ikke meget, musikerne rent faktisk siger om det kommende album. Den afsluttende og mest opbyggelige besked fra producer og instrumentalist Barrow lyder: "Bare musik og os".


Der er ikke nogen oplysninger om, hvornår det kommende album ventes færdigt, men du kan læse og tilmelde dig bandmedlem Geoff Barrows tweets her.

ANNONCE