Nyhed

Little Dragon-Yukimi: Jeg var ikke nervøs med Gorillaz

Vi fangede Yukimi Nagamo fra elektropopkvartetten backstage på Roskilde

Tidligt lørdag aften gav den svenske elektropop/soul-kvartet Little Dragon koncert på Roskilde Festivals Astoria-scene. Kort inden mødte GAFFA gruppens halvt japanske sangerinde Yukimi Nagamo backstage til en snak om at spille på Roskilde – noget, Nagamo har prøvet før, endda på Orange Scene som gæstevokalist hos Gorillaz, hvis album "Plastic Beach" hun også medvirker på.

Sidste år stod du på scenen på Orange Scene sammen med Gorillaz. Hvordan synes du, den koncert gik?

– Den gik godt. Det var en af de bedste Gorillaz-koncerter, jeg var med til. På Glastonbury- og Coachella-festivalerne var jeg så nervøs, at jeg var ved at besvime. Men på Roskilde havde jeg vænnet mig til at optræde med dem. Jeg kan i hvert fald huske koncerten, og det er da et godt tegn, smiler Yukimi Nagamo.

Er du så nervøs nu, hvor du skal give din første Roskilde-koncert med Little Dragon?

– Nej, kun over, at noget af vores udstyr kan risikere at gå ned. Vi insisterer på at spille alt live, men bruger en del elektronik, og der er ikke så meget tid til at sætte udstyret op på en festival, så det kan gå galt, hvis vi er uheldige.

Ja, hvordan spiller I egentlig live? I spiller med keyboards, bas, trommer og slagtøj, men så også med en del samples. Hvordan bliver de fremført live?

– Vi sampler alle vores lyde, og så kan vi spille dem live fra vores samplere. Det er ikke som i et almindeligt guitarband, der bare kan øve sangene. Vi er nødt til at forberede os godt, så det er lidt af en rejse at nå til et punkt, hvor vi kan spille sangene live. Men vi kan godt for eksempel ændre i sangenes tempo, hvis vi pludselig får lyst til det.

 

Læs hele interviewet i GAFFAs artikelsektion

ANNONCE