Nyhed

Skive Festival-chef tilfreds

Festivalen kommer ud med et overskud, fortæller Knud Bjerre, der også satser på en kunstner i Coldplay-liga som hovednavn næste år

Lørdag nat lukkede og slukkede årets Skive Festival efter fire dage med høj sol og masser af musik.

GAFFA har fanget festivalleder Knud Bjerre for at få hans vurdering af årets festival.

– Jeg er godt tilfreds. Vi havde 16.000 mennesker inde, og det betyder, at vi kommer ud med overskud, fordi vores musikbudget er barberet med 13,5 millioner i forhold til sidste år – fra 21,5 millioner til 8 millioner i år. Vi havde satset på et musikbudget på 15 millioner i år, men da det ikke lykkedes os at finde mere end ét hovednavn, hvor vi håbede på to, endte vi med et budget på 8 millioner.

– Hvor stort overskuddet bliver, ved jeg dog ikke endnu. Stemningen var god, og alt gik, som det skulle. Vores nye tilbage med diskotek på færgen Spektrum var også en succes. Musikalsk var det måske et mellemgodt år, hvor det var supergodt sidste år, men vi satser stærkt på at komme tilbage næste år.

Ja, I er blevet kritiseret noget for at mangle et hovednavn i stil med sidste års Rammstein og Green Day. I år var hovednavnet en dj, Tiësto (billedet). Var det godt nok med en dj som hovednavn?

– Tiësto var god, og vi vil gerne have dj's på Skive – et bud næste år kunne være Swedish House Mafia (hvis Steve Angello også spillede i år, red. ) – men vi havde aldrig tænkt på ham som et hovednavn, og vi vil gerne have et rocknavn som hovednavn. Vi havde satset på Coldplay, som vi også havde en aftale med, men så meldte de fra, fordi guitaristen skal være far i disse dage. Vi prøvede så at finde et erstatningsnavn, men det lykkedes desværre ikke. Men det betød så, at vi kunne spare cirka 7 millioner på musikbudgettet.

– Jeg vil lige tilføje, at da jeg forleden blev citeret på GAFFA.dk om, at vi betalte mere for et hovednavn end Northside Festivals samlede musikbudget, da mente jeg et navn i Coldplay-liga. Vi har ikke givet nær så meget for Tiësto.

Men Coldplay spillede jo til Rock Am Ring i Tyskland to dage her i weekenden?

– Ja, for de koncerter var blevet offentliggjort, og så ville de ikke aflyse dem. Skive-koncerten var ikke blevet offentliggjort. Men det var faktisk dem selv, der i sin tid henvendte sig til os for at høre, om de måtte lave et opvarmningsjob inden Rock Am Ring-koncerterne.

Skal vi så regne med et navn i Coldplay-liga som hovednavn næste år? Eller vil I prøve at få fat på Coldplay næste år?

– Nu er Coldplay på Europaturné i år, og jeg tvivler på, at de også spiller i Europa næste sommer. Men ja, vi vil forsøge med et navn i den liga, men der er mange praktiske ting, der skal falde på plads. Og det skal være et navn, som spiller eksklusivt på Skive.

– Sidste år begik vi nok en fejl i at booke Rammstein uden at sørge for at have dem eksklusivt, for de spillede jo i København dagen før, hvor der var 21.000 inde og se dem, og det var nok medvirkende til, at vi fik et underskud på seks millioner, fordi vi ikke solgte nok billetter til, at det løb rundt med det høje musikbudget. I øvrigt vores første underskud i ni år.

– Næste år har vi for resten 20 års jubilæum, og det skal selvfølgelig markeres på en eller anden måde, slutter Knud Bjerre.

 

ANNONCE