Nyhed

Tinderbox er klar med nye navne

GAFFA.dk - Alt om musik

Syv nye navne føjes til plakaten på festivalen Tinderbox, herunder blandt andre Prophets of Rage, French Montana, Alanis Morissette og C.V. Jørgensen.

Optakten til Tinderbox 2018 startede i sidste uge, hvor verdensstjernerne Depeche Mode blev præsenteret som første hovednavn. Nu følges der op med hele syv nye navne til plakaten, der kombinerer gedigen rock, hiphop og pop fra 90'erne med aktuelle fremtrædende navne. Næste år kan vi glæde os til en fest med Prophets of Rage, Alanis Morissette, Tiësto, Nik & Jay, Skunk Anansie, French Montana og C.V. Jørgensen i den fynske hovedstad.

Festivalen løber af stablen i Tusindårsskoven i Odense den 28.-30. juni 2018. Billetsalget starter i dag, mandag den 13. november kl. 10.

LÆS OGSÅ: Depeche Mode giver dansk sommerkoncert

Prophets of Rage (US)

Da medlemmerne fra legendariske Rage Against the Machine, Public Enemy og Cypress Hill gik sammen om at danne gruppen Prophets of Rage, var formålet at “kæmpe mod maskinen og systemet”. Deres debutalbum blev udgivet tidligere i september til tre stjerner af GAFFAs anmelder, da lydbilledet i stor grad bærer præg af medlemmernes musikalske fortid. Live har de også samlet det bedste materiale fra alle gruppernes bagkataloger til deres intense koncerter. Så vær klar til at gå amok til ”Insane in the Brain”, ”Fight the Power” og ikke mindst ”Killing in the Name”.

Lyt til “Killing in the Name” herunder.

Alanis Morissette (CAN)

Alanis Morissette er med over 60 millioner solgte album og syv Grammy-statuetter en af de mest succesfulde soloartister gennem de sidste 25 år. Sangerindes gennembrud kom i 1995 med albummet Jagged Little Pill, der med de kendte sange som ”Ironic” og ”You Oughta Know” vandt en Grammy for “Bedste Rockalbum”. Alanis Morissette har i de senere år været en sjælden gæst på disse kanter, og hun har ikke givet en dansk koncert siden 2008. Derfor er det på høje tid, at den karismatiske sangskriver vender tilbage til Danmark.

Lyt til “Ironic” herunder.

Tiësto (NL)

Hollænderen Tijs Michiel Verwest er under navnet Tiësto blandt verdens mest populære dj's og kan med god samvittighed gå under titlen ”The Godfather of EDM”. Han startede sin karriere tilbage i 1994, og i starten af 00’erne slog han igennem med debutalbummet In My Memory. Siden har megastjernen ikke bare leveret gigantiske hits, men sammensætter også altid et overdådigt show til sine koncerter. Det bliver spændende at se, hvad der sker, når Tinderbox for første gang skal lægge scene til en koncert med denne stjerne.

Lyt til “Secrets” herunder.

Nik & Jay (DK)

Den populære popduo med et svimlende antal hits og platinplader er klar til at lægge folket ned på Tinderbox. Vi kender dem alle som popdrengene, der godt kan lide fester og damer, men efterhånden er deres tekster gået hen og blevet mere dybe. Det mener i hvert fald GAFFAs anmelder Jens Dræby som til Odeon-koncerten i marts i gav Nik & Jay fem stjerner og et par ord om deres nye single “Linje H”: "Den mikser et godt gammeldags omkvæd med relativt meningsfyldt sangskrivning og et nutidigt tungt og støjende lydbillede efor at få noget, der godt kunne gå hen og blive en af deres bedste tracks til dato." Læs resten af anmeldelsen her.

Lyt til “Linje H” herunder.

Skunk Anansie (UK)

Skunk Anansie spillede i februar en koncert i københavnske Vega – det udløste hele fem stjerner fra GAFFAs anmelder under overskriften “Det omfavnende og maniske kaos”. Med sangerinden Skin har det hårdslående, britiske 90’er-band nemlig en helt utrolig karismatisk og engageret frontfigur, der til koncerterne vælter folk bagover med hits som ”Hedonism”, ”Charity” og ”Weak”. Det giver en intens liveoplevelse, som man i den grad kan glæde sig til at opleve.

Lyt til “Weak” herunder.

French Montana (MA)

French Montana er et af tidens mest fremadstormende hiphop-navne. Han har indspillet med både Drake, Lil Wayne, Kanye West og The Weeknd på sine tyve mixtapes, men rapperens største hit er ”Unforgettable” fra foråret, der allerede har over en halv milliard afspilninger på Spotify og det samme på Youtube. Den marokkanskfødte rapper er aktuel med albummet Jungle Rules og har indtil for nylig kun spillet ganske få koncerter, så det bliver stort, når han til sommer spiller sin første danske koncert nogensinde på Tinderbox.

Lyt til “Unforgettable” herunder.

C.V. Jørgensen (DK)

Han er tilbage! Den legendariske sanger og sangskriver behøver egentlig ingen nærmere introduktion - det vidner hans kommende solo-turné om, hvor billetterne blev revet væk på få minutter. Turnéen markerer et comeback for den 67-årige rockmusiker efter otte års pause, og den ledsages af flere festivaloptrædener til sommeren 2018. Først blev han offentliggjort på Roskilde Festival, så Heartland Festival og nu også på Tinderbox.

Gennem mere end 40 år har han markeret sig som en af landets dygtigste sangskrivere og ageret inspiration for mange nye danske navne som Bisse, Aksglæde og Barselona. Han fik sit store gennembrud i 1977 med Storbyens Små Oaser, der indeholdt klassikere som ”Entertaineren” og ”Bellevue”, og i alt er det blevet til 12 studiealbum, tre livealbum og en lang række andre udgivelser. C.V. Jørgensens tekstunivers er – især i de yngre år – kendetegnet ved at være samfundskritisk med en karakteristisk poetisk kant, hvilket ikke mindst er eksemplificeret på albummet Tidens Tern, der i 2006 fik plads i Kulturministeriets Kulturkanon.

Lyt til “Bellevue” herunder.

Tinderbox 2018 afvikles i Tusindårsskoven i Odense

ANNONCE