Nyhed

Underground Music Awards-vindere er fundet

Dad Rocks!, Kúra, Paper Tigers, Peacefull James, Le Klik og Cold Night For Alligators gik alle hjem med en pris fredag aften

Underground Music Awards (UMA) blev afviklet for tredje år i træk fredag aften, i år ved et show på Bremen i København. Prisen går til bands og solister fra den danske musiks vækstlag, og kunstnerne må ikke have udgivet et album på et multinationalt selskab eller have fået et større gennembrud, men ellers kan alle navne blive indstillet.

Der blev uddelt priser i seks kategorier, og vinderne var udpeget af en kreds af professionelle fra den danske musikbranche.

Arrangørerne understreger dog, at prisen er en hyldest til hele den danske undergrundsscene, og udtaler:


"For med Underground Music Awards handler det jo ikke kun om at vinde, men også om at give alle undergrundsbands et skulderklap, og et tak for deres ihærdige forsøg på at berige vores liv med noget smukt."

De seks vindere var som følger:

Best Alternative act: Dad Rocks! (billedet)
Best Electronica act: Kúra
Best Rock act: Paper Tigers
Best Hip Hop act: Peacefull James
Best Pop act: Le Klik
Best Metal act: Cold Night for Alligators


I løbet af aftenen blev publikum underholdt af de præsentationsvideoer, de nominerede selv havde kreeret og indsendt, og disse videoer viste stor alsidighed.

Derudover kunne publikum også opleve nogle af sidste års vindere optræde, både hver for sig og i live-mashups. Metalgruppen The Interbeing – der i dag har fået fem stjerner af GAFFA for deres debutalbum "Edge Of The Obscure" – og elektro-harpe-bandet Harpcore skabte på denne måde et ganske særegent udtryk. Også punkrockgruppen Stream City og hiphop-bandet M-Cnatet satte gang i publikum, og dette års Bandbase-legatvinder, singer-songwriteren In Memoirs sluttede aftenen af.

Folkene bag UMA siger tak for nu og på gensyn til UMA 2012.


ANNONCE