Nyhed

GAFFA minder Kjeld Tolstrup med maratoninterview

I forbindelse med den danske dj-legendes alt for tidlige død bringer vi et stort interview med ham fra 2007

Som vi skrev i går, døde den danske dj-legende Kjeld Tolstrup i går efter længere tids sygdom, kun 45 år gammel.

I forbindelse med Tolstrups alt for tidlige død har Tolstrups dj-kollega Helmuth Kool givet GAFFA lov til at bringe et langt interview, Tolstrup gav til Helmuth Kool i Present Aarhus-magasinet tilbage i 2007. Her fortæller Tolstrup om hele sin 25 år lange karriere som dj, der bragte ham fra Marco Polo i Skanderborg over Vestergade og Café Paradis i Århus til en lang række af verdens førende klubber, blandt andet Ministry Of Sound i London.

I interviewet stiller Helmuth Kool blandt andet Kjeld Tolstrup følgende spørgsmål:

Hvad er dit livs fedeste jobs – er der nogle du husker som noget helt specielt?

– Der er tre, tror jeg. Første gang hvor jeg spillede Ministry Of Sound – simpelthen bare på grund af oplevelsen – den følelse af, at være på vej mod min karrieres højdepunkt. Jeg spillede det de kalder The Graveyard shift – fra 06 til 08 om morgenen og fik jeg lov at spille næsten en halv time over. Dørmændene der var ellers næsten altid oppe ved pulten og sørge for, der blev slukket på slaget, men de stod bare og rockede og sang med.

– Det andet er fra første sæson af Klub Lækker nede på Aporta (Café på Kgs. Nytorv, red.), hvor jeg pludselig klokken 04 om morgenen kiggede ud over stedet og så at der var folk der crowdsurfede og hang ned fra loftet alle stedet. Det var bare SÅ vild en stemning på en dansk klub.

– Og så er der en tilbagevendende ting hvert år til filmfestivalen i Cannes, hvor jeg spiller for et dansk produktionsselskab der hedder Bacon. Det startede for otte år siden, som en efterfest i en lille lejlighed, der bare var helt fantastisk. Året efter flyttede det til en lille villa, og så år-for-år er det bare vokset til større og større villaer, længere og længere oppe i bjergene. Sidst havde vi 800 reklamefolk fra hele verden til en fest på toppen af et bjerg uden for Cannes, med udsigt over hele byen, og hvor halvdelen af pigerne var topløse. Der er bare noget over udendørs fester, varme nætter og letpåklædte piger. Det er fuldstændigt sindssygt. Vi kunne desværre ikke finde nogen, der ville leje os et hus i år, så det blev ikke til noget, men vi har fundet et sted til næste år, så vi kommer igen med fest nummer otte.

– Men tit er det bedste faktisk, hvis jeg får lov at spille på en lille, skummel bar en hel nat sammen med Djuna Barnes, som jeg virkelig synes er en fantastisk dj. Og så de store jobs, fordi de giver en masse penge og prestige. Men de er som regel ikke de sjoveste at afvikle.


Læs hele interviewet i GAFFAs artikelsektion.

ANNONCE