Nyhed

Kjeld Tolstrup er død

Den århusianske dj er død efter længere tids sygdom

Kjeld Tolstrup har i flere årtier været en af landets mest populære dj's, og gennem en lang karriere spillede han på et væld af klubber i både ind- og udland. Men han har ifølge manageren Laura Ilsøe været meget syg på det seneste, og over for Ekstra Bladet bekræfter hun nu, at den danske dj i dag "sov stille ind".

Et kig på Tolstrups MySpace-side viser et imponerende opbud af klubber og byer, hvor dj'en har spillet samt en liste over samarbejdspartnere, der inkluderer navne som Grace Jones, DJ Hell, Erick Morillo, Bloc Party, Underworld, Darren Emerson, Justice, Felix Da Housecat, Röksopp, The Chemical Brothers, Boy George, Todd Terry, Björk, Erol Alkan, The Scissor Sisters, Armand van Helden, Run DMC, Roger Sanchez og Peaches.

Herhjemme fik han desuden stor opmærksomhed, da han i 2004 spillede til Kronprins Frederiks bryllup, der kom på et cv, der allerede inkluderede jobs hos Ministry Of Sound, Sensation White, OL i Athen og MTV European Awards. Han var desuden en af bagmændene bag udgivelserne "Sound Of Copenhagen" og vært på programmet Unga Bunga, og tilbage i 1990 prydede han desuden forsiden af GAFFA sammen med Soulshock og Kenneth Bager.

Tidligere på måneden kunne Tolstrup fejre 30 års jubilæum som dj, og i den forbindelse talte Politiken med dj'en, der fortalte, at han for nogle år siden havde fundet ud af, at han havde en medfødt hjertefejl, hvilket havde fået ham til at lægge sit liv om.

Alligevel døde dj'en alt for tidligt, og ifølge Ekstra Bladet vil bisættelsen finde sted lørdag. Kjeld Tolstrup blev 45 år.

ANNONCE