Nyhed

Shelby Lynne til Esbjerg

Den amerikanske country-, pop- og rocksangerinde giver akustisk koncert på Tobakken i april

Den amerikanske sangerinde og sangskriver Shelby Lynne har meldt sin ankomst til en akustisk koncert på Tobakken i Esbjerg 28. april. Det bliver den første koncert i Danmark nogensinde for kunstneren, der både har vundet en Grammy og en CMA Award.

Shelby Lynne er født i '68 i Virginia af to musikerforældre. Faderen var bandleder og moderen korsangerinde og musiklærer, og Shelby og lillesøsteren Allison Moorer (i dag gift med countrysangeren Steve Earle) optrådte i en tidlig alder med forældrene. Desværre havde faderen alvorlige alkoholproblemer, og i 1986 skød og dræbte han på tragisk vis først Shelbys mor og derpå sig selv, for øjnene af de to børn.                                                                           

I 1989 udgav Shelby Lynne sit debutalbum "Sunrise", og i de følgende seks år udsendte hun yderligere fire album med moderne countrymusik. Herpå holdt hun dog en mindre pause, flyttede til Palm Springs i Californien og udgav i 1999 det mere soul-, jazz- og folkpåvirkede album "I Am Shelby Lynne". Albummet blev hendes bredere gennembrud og gav hende blandt andet en Grammy i 2001 for "Årets bedste nye artist", 12 år efter debutalbummet og som nævnt hendes sjette album.

Shelby Lynne har siden udsendt fem album, blandt andet coverpladen "Just A Little Lovin'" fra 2008 med lutter sange, der i sin tid var indsunget af Dusty Springfield. Hendes seneste udgivelse er albummet "Tears, Lies and Alibis" fra 2010.
 
Shelby Lynne har også haft nogle filmroller, og i den sammenhæng er hun mest kendt fra Johnny Cash-portrætfilmen "Walk the Line" fra 2005, hvor hun spillede Johnny Cashs mor.


Shelby Lynnes plader har fået lidt blandede anmeldelser i GAFFA, men både "Identity Crisis" fra 2003 og "Suit Yourself" fra 2005 har fået fem stjerner, så man kan godt tillade sig at sætte forventningerne pænt højt til koncerten i Esbjerg.

Billetsalget begynder fredag den 4. marts klokken 10 via www.tobakken.dk

ANNONCE