Nyhed

My Morning Jacket var suveræne i Sydsverige

Den amerikanske gruppe gav sin første koncert på disse kanter siden 2003 – og var fabelagtige

Den amerikanske country/rock-med meget mere-gruppe My Morning Jacket har aldrig spillet i Danmark, og sidst de var i nærheden, var i 2003, hvor de spillede i Malmö. I aftes besøgte de dog et udsolgt Mejeriet i den sydsvenske by Lund, og GAFFA havde naturligvis taget turen over Øresundsbron (som den staves) for at overvære kultbandets koncert.

Det var absolut turen værd, fortæller anmelder Henrik Østergaard. Han tildeler koncerten de maksimale seks stjerner og indleder sin anmeldelse således:

"Det hele startede på et meget imponerende niveau, og her forblev koncerten samtlige ni kvarter, den varede. Som en slags imødekommende blanding mellem Lumber Jack, Gandalf og Dr. Emmett Brown indtog forsanger/guitarist/m.m. Yim Yames scenen med sit strittende skæg, iført en tilsyneladende fjollet troldemandskappe og med en neonlysende, musikalsk himstregims-tangentkasse hængende i en kort snor rundt omkring sin hals."

"De lagde da ud med de to åbningsnumre fra dette års "Circuital", henholdsvis "Victory Dance" og titelnummeret, hvor lyd og musikalske udfoldelser foldede sig sammen til én imponerende enhed. Det sker så sjældent, men allerede på dette tidspunkt i sættet havde My Morning Jacket publikums fulde tillid, og den valgte de heldigvis at holde fat på." 

Henrik Østergaard fortsætter:
 
"Selv for den bredere, moderne rockmusik med et twist er My Morning Jacket noget så forfriskende unikt som et rigtigt band-band, noget at se op til, forstået på den måde, at de tydeligvis er en enhed, der synes at lytte, spille og udveksle indbyrdes med hinanden på en sådan måde, at entusiasmen aldrig er til at tage fejl af, selv her tolv år efter begyndelsen. De sender ens tanker årtier tilbage, og de får én til at tro på rockmusikken, sådan som folk kan tænkes måske at have troet på den for fyrre år siden, da Neil Young & Crazy Horse, The Beach Boys, The Who and who the hell not havde spillestederne og publikum i et jerngreb uden at gå på kompromis eller lade sig indsnævre af rockmusikkens mange prædikater og stilretninger."     

 

Konklusion: pletskud

Henrik Østergaard konkluderer følgende i sin anmeldelse:
 
"My Morning Jacket leverede en af de sjældne, en af de fantastiske og særegne koncerter, der ikke kan andet end at have ramt plet med Amors rockpil hos alle publikummer med den rette portion rocknostalgi og ditto sentimentalitet gemt inde under vesten. My Morning Jacket leverede næsten udelukkende stærke sange, der bredte det musikalske rocklandskab naturligt ud. Resultatet fik lagt en udsolgt svenskersal ned i smuk hengivelse, og det var med til at sikre en oplevelse af de helt store. I selskab med Morgenjakkerne er det som om, at alt er muligt, og det smitter i den grad af på én, også efter koncerten er færdig. De er uden tvivl influeret, samtidig med at de laver deres helt eget, og hatten af for det."  

Læs hele anmeldelsen i GAFFAs anmeldelsessektion

ANNONCE