Nyhed

Florence Welch: Mine optrædener er som eksorcisme

Florence Welch og hendes maskine er klar med opfølgeren til succesalbummet "Lungs". GAFFA har taget en afslappet snak med frøken Welch.

Florence And The Machine alias sangeren og sangskriveren Florence Welch og hendes musikere er i dag aktuelle med deres andet album, "Ceremonials", og i den forbindelse har GAFFA fået et interview med Florence Welch.

Selvom GAFFA er noget, der ligner medie nummer 117, som skal tale med den sympatiske rødtop Florence Welch denne mandag aften, er den gode frøken Welch i absolut strålende humør og viser ingen tegn på træthed eller interview-udmattelse. Tværtimod er hun glad, afslappet og imødekommende, da første spørgsmål går på valget af titel til det nye album, Ceremonials:

– Mange af temaerne i musikken synes jeg har nærmest hymniske kvaliteter over sig, og jeg synes meget af min musik har karakter af noget rituelt. Når jeg optræder, ser jeg det faktisk også lidt som en form for eksorcisme. Jeg elsker generelt, når der er noget shamanistisk over folks optrædener, og når koncerter får karakter af en ceremoni. Der foregår en storslået kamp mellem mørke og lys og Himmel og Helvede i min musik, og nogle af emnerne i sangene strækker sig over begravelser og familieforhold, så Ceremonials virkede bare som den helt rigtige titel. Også fordi de indre kampe og dæmonerne får en del plads.

Føler du selv, du nogle gange har fået udfriet nogle dæmoner, når du har optrådt?

– Ja, helt sikkert! Problemet er bare, at man vender tilbage til at være sig selv, når man er færdig med at optræde. Det kan godt være lidt deprimerende, griner Florence, der denne gang atter har valgt at arbejde sammen med Paul Epworth, der ud over at have produceret for kollegaer som Cee Lo Green, Bloc Party og Adele også stod for fire af numrene på Lungs, og som hun kun har rosende ord til overs for:

– Paul er fantastisk, han er virkelig en shaman! Hans studie hedder Wolf Tone, han har forskellige kranier liggende rundt omkring, og vi gik ned og købte indianske hovedprydelser i en fancy tøjbutik i Soho. Han ville også gerne have, at folk mødte op i kåber under indspilningerne, så det hele føltes mere rituelt. Han er endnu mere fascineret af mysticisme, end jeg er, og det regner man ikke lige med, for han virker umiddelbart som en stor og ret gennemsnitlig gut, men han er virkelig i forbindelse med den slags ting.

Læs resten af interviewet, hvor Florence Welch blandt andet taler om sit venskab med Drake, om at skrive sange med tømmermænd, og om hvordan det er at have Beyoncé som fan, i GAFFAs artikelsektion.

ANNONCE