Nyhed

Beth Hart og Joe Bonamassa aktuelle med duoplade

Vokalorkanen og guitaresset har fortolket ti klassikere på deres nye album "Don't Explain". GAFFA fik en forklaring fra Beth Hart.

Mandag den 26. september udgiver Beth Hart og guitaristen Joe Bonamassa det fælles album "Don't Explain", hvor de har fortolket 10 soul- og bluesklassikere med Beth Harts kraftfulde vokal og Joe Bonamassas virtuose guitarspil som omdrejningspunkter. GAFFA mødte Beth Hart på årets Smuk Fest i Skanderborg, hvor hun blandt andet fortalte lidt om det nye album:

– Joe og jeg har mødt hinanden nogle gange, hvor vore veje har krydset, og vi er blevet gode venner. En dag ringede han så til mig fra Grækenland, hvor han var ved at indspille sit album "Dust Bowl". Han sagde, at han lige havde hørt genudgivelsen af Rolling Stones' livealbum "Get Yer Ya-Ya's Out", hvor deres opvarmingsbands var inkluderet, og da han havde hørt Ike & Tina Turner, havde han straks tænkt på mig. Og så ville han høre, om jeg ville synge med på en plade, han ville indspille med covernumre af soul- og bluesklassikere. Jeg sagde straks ja tak, men troede faktisk, jeg kun skulle synge kor, men det viste sig, at han ville have mig til at synge leadvokaler, og det var jeg meget beæret over. De kunstnere, han havde tænkt sig, at jeg skulle jo fortolke, var jo nogle af mine største idoler, såsom Etta James, Bilile Holiday og Aretha Franklin.

– Vi begyndte så at komme på idéer til sange, vi skulle indspille, og endte så med ti, som vi indspillede i Los Angeles i januar over to weekender, med Joes band og med Kevin Shirley – som også har produceret for Led Zeppelin – som producer. Vi er begge to meget på turné, så vi havde ikke mere tid, men det gjorde heller ikke noget, for det gjorde indspilningerne meget intense. Vi havde det fantastisk sammen, og vi har også besluttet os for, at der skal komme en toer.

Du har blandt andet fortolket Tom Waits' "Chocolate Jesus". En humoristisk sang om at være afhængig af chokolade. Den stikker lidt ud blandt alle de alvorlige sange om følelser såsom Billie Holidays "Don't Explain" og Etta James' "I'd Rather Go Blind"?

– Ja, men de alvorlige og dybfølte sange virker bedre, når de får en konstrast i form af en sang, som adskiller sig lidt fra mængden, så lytteren ikke får det helt dårligt af alle de følelser. Og så er det en skidegod sang, og vi har gjort den endnu mere ironisk ved at lave en rigtig sexet version af den.

Skal I så på turné sammen, du og Joe?

– Forhåbentlig. I første omgang tager jeg på tour med mit eget band, hvor vi fremfører numrene fra albummet, og Joe er så med de gange, det kan lade sig gøre rent logistisk, fordi han turnerer så meget. Men hvis pladen bliver en stor succes, så tager vi på tour sammen. Så det er bare med at købe den, griner Beth Hart.

 

Læs et længere interview, hvor Beth Hart blandt andet fortæller om sin karrieremæssige nedtur i USA, i GAFFAs artikelsektion.

ANNONCE